Shades of grey – De visie van interieurarchitect Remy Meijers in beeld

Shades of grey is het eerste boek waarin het werk van de veelbelovende interieurarchitect Remy Meijers centraal staat. De projecten van Remy Meijers stralen een weldadige rust uit, ze schitteren in eenvoud en zien eruit alsof ze er altijd al geweest zijn. Die vanzelfsprekendheid staat niet op zich, maar ligt besloten in zijn werkwijze. Aan de hand van prachtige foto’s en heldere teksten wordt de visie van deze inspirerende ontwerper blootgelegd.

De in Utrecht gevestigde Meijers is niet zomaar een ontwerper. Hij werkt vanuit een alomvattende visie waarbij aan ieder element aandacht wordt besteed. Hij rust niet voordat alle puntjes op de i staan. Zijn interieurs zijn evenwichtig, op het sobere af, en leefbaarheid staat in alle gevallen voorop. In dat functionele, transparante decor verrast Meijers met tastbare materialen als natuursteen, hout, staal, glas en terrazzo.

In dit boek staat een selectie van zijn mooiste projecten, van een villa in de duinen, een buitenplaats aan het water en een appartement aan het IJ in Amsterdam tot een fraai verbouwde Rietveld bungalow. Overeenkomst tussen de verschillende projecten is het heldere karakter, waarbij vorm en functie nauw op elkaar aansluiten. Of om met de interieurarchitect zelf te spreken: “Van rust kom ik tot rust.”

Shades of grey is vanaf nu verkrijgbaar bij boekhandel en warenhuis. Je kunt zoeken met de gegevens:
Shades of grey | Remy Meijers & Paul Geerts | Fotografie René Gonkel | ISBN 9789089894250 | Gebonden, 192 pags | € 49,95 | Uitgeverij Terra

Lees ook:Tinten grijs
Lees ook:Droog brengt boek uit: Here, There, Everywhere
Lees ook:Documentaire over de strijd achter de architectuur
Lees ook:Beken Kleur: Grey is Good!
Lees ook:Boek Nederlandse topontwerper Hertman is designobject op zich

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>