IKEA en TNS Nipo vragen zich af: leidt rommel tot echtscheidingen?

Bron: IKEA

TNS Nipo heeft in opdracht van IKEA een onderzoek uitgevoerd met een herkenbaar thema: rommel. Algemene conclusie lijkt te zijn dat het een algemene ergernis is, maar dat het voor vrouwen toch echt wel meer een issue is dan voor mannen.

 

Van de vrouwen irriteert 42% zich regelmatig tot vaak aan troep, bij de mannen slechts 22%. Eénderde van de ondervraagde personen geeft aan dat rotzooi voor spanningen kan zorgen, maar het is (gelukkig maar) slechts bij 4% een mogelijke reden tot het beëindigen van de relatie.  Kortom, er lijkt nog geen sprake van massale echtscheidingen door een gebrek aan opruim-skills, haha!

 

Ook een leuk onderwerp is ‘rommelblindheid’, want de rommel van een ander zien is soms makkelijker dan dat van jezelf. Vrouwen bespeuren deze rommelblindheid vaker bij hun huisgenoten dan mannen.

 

Wat heeft IKEA hierop bedacht? Behalve al die handige opbergoplossingen die ze in hun assortiment hebben, kan je nu ook elke week een uur lang live twitteren met IKEA’s interior designers en je kan meedoen aan een online opruimcursus.

 

Hmm…. online opruimen…. moet toegeven dat m’n mailbox wel een opschoning kan gebruiken

 

 

Lees ook:‘Mannen willen geen rommel in huis’
Lees ook:Ikea opent tweedehands marktplaats
Lees ook:IKEA serveert ontbijt op bed!
Lees ook:Bad- en slaapkamer goodies in nieuwe IKEA-collectie (incl. filmpje!)
Lees ook:IKEA blaast nieuw leven in oude vloerkleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>