Ikea opent tweedehands marktplaats

Met de groene gedachten in het achterhoofd heeft Ikea een online tweedehands marktplaats geopend. Hier worden gebruikte artikelen van het woonwarenhuis aangeboden door Ikea Family leden. Zij kunnen gratis een advertentie plaatsen die wordt doorgeplaatst op Blocket.se. Deze bestaande handelssite heeft de techniek geleverd voor het platform. Advertenties met Ikea producten die op Blocket.se zijn geplaatst, worden andersom automatisch op het platform geplaatst.

De marktplaatst werd vorig weekend geopend in Zweden. Tijdens de opening van de online marktplaats, werd het parkeerterrein bij één van de winkels omgetoverd tot vlooienmarkt met tweedehands Ikea meubelen waar totaal ruim duizend verkopers aan mee deden. Volgens een woordvoerster van Ikea Zweden heeft Ikea de marktplaats geopend vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Dit sluit aan bij Ikea’s oproep om oude catalogie in te komen ruilen voor een nieuwe.

De marktplaats is een Zweeds initiatief, maar als het goed gaat lopen is het niet ondenkbaar dat andere landen gaan volgen. Ook startte Ikea tien jaar geleden met een webshop, maar deze is in Nederland ook niet online.

Bron: www.twinklemagazine.nl

Lees ook:De Zweedse Kerstgeit van IKEA
Lees ook:Bad- en slaapkamer goodies in nieuwe IKEA-collectie (incl. filmpje!)
Lees ook:Bruiloft in de IKEA?
Lees ook:IKEA mixt Zweden met Azië
Lees ook:IKEA’s PS 2014 collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>