Tijdelijk lagere btw op verbouwingen

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager gaat het btw-tarief voor een verbouwing van een huis tijdelijk omlaag brengen van 19 procent naar 6 procent. Hiermee wil hij samen met nog vijf andere maatregelen de woningmarkt en de bouwsector een impuls geven.

Het lagere btw- tarief geldt voor een periode van 9 maanden. Het gaat op 1 oktober 2010 in en loopt door tot 1 juli volgend jaar. De tariefverlaging is alleen toepasbaar op arbeidsloon, dus niet op de benodigde materialen voor de verbouwing. De te verbouwen of renoveren woning moet wel minimaal 2 jaar oud zijn.

Een andere maatregel om de woningmarkt te stimuleren is het verlengen van de hogere grens voor hypotheken met hypotheekgarantie. Deze grens blijft ook volgend jaar 350.000 euro.

Lees ook:Huizenbezitters betalen 3 procent meer ozb
Lees ook:Nu verhuizen of in 2016?
Lees ook:Mijlpaal/dieptepunt: 7 miljoenste woning
Lees ook:Huizen moeilijker te betalen
Lees ook:‘Stuwmeer aan verhuisplannen wacht op vertrouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>