Enorme spiegel moet licht brengen in donker dal

Diep in een dal van de Zwitserse Alpen ligt het dorpje Bondo. Drie sombere wintermaanden lang zitten de 200 bewoners in de kou en het donker. Ze zien dan geen straaltje zon. De zon staat in die tijd van het jaar niet hoog genoeg om boven de bergen uit te komen. Om het probleem op lossen overwegen ze nu een enorme spiegel neer te zetten.

Beter goed gejat dan slecht bedacht, dachten ze waarschijnlijk in Bondo. Want in het Italiaanse dorpje Viganella, dat met hetzelfde probleem kampte, staat inmiddels al een spiegel van vijf bij acht meter tegen de helling. De installatie is gemaakt van reflecterend staalplaat en draait mee met de zon. Het gevaarte kostte de dorpelingen honderdduizend euro, maar ze zijn er heel gelukkig mee. En ze zien er nu waarschijnlijk ook stukken gezonder uit. Dat willen ze in Bondo natuurlijk ook.

Lees ook:Illegale onderverhuurders moet je raken waar het écht pijn doet: in hun portemonnee
Lees ook:Penthouse in een watertoren
Lees ook:Urk dreigt weg te zakken in het veen
Lees ook:Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. die maak je zelf!
Lees ook:10x Spiegels waar je in blijft kijken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>