Gek op pallets!

Mijn man is gek op pallets, en ik inmiddels ook. Je kunt ze opstoken in je open haard, maar er ook hele mooie meubels van maken. Bij ons staan inmiddels drie grote bloembakken in de tuin, door manlief zelf gemaakt van pallets.

Een soortgelijke werkbeschrijving voor een XL bloemenbak van afvalhout stond laatst in het tijdschrift 101woonideeën. Maar er is nog veel meer mogelijk. Ik hoefde er niet eens specifiek voor te googelen, maar kwam ze gewoon tegen. Waar het hart van vol is… dat komt naar je toe. Zoiets.

Pallettafel
Op de website van VTwonen zag ik een omschrijving hoe je van drie pallets een prachtige buitentafel maakt. Een pallettafel! Je hebt maar weinig nodig om van de pallets een tafel te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, grondverf en lak. Voor de bloembakken laten wij de laatste drie zelfs achterwege. Voor buiten houden we meer van een natuurlijke look.

Kastje / Presentatie-rek
Mevrouw Janszen heeft ook een leuke vondst: een kastje / presentatie-rek van… je raadt het al… pallets. Je maakt het heel simpel: doormidden zagen dat ding en de twee delen op elkaar bevestigen. Klaar! Natuurlijk kun je hem daarna nog schuren, verven en lakken naar je eigen persoonlijke smaak en interieur.

Wat bij ons thuis nog op de planning staat? Een tuinkast, kleine bakjes voor hangplanten aan de muur en een naambordje (voor de “familie pallet”).

Heb jij nog meer ideeën wat je kunt maken van (oude) pallets en ander sloophout?

Lees ook:Hoe je eigen bank te maken van…. pallets!
Lees ook:Nog meer pallet-meubels
Lees ook:Pallets op Pinterest
Lees ook:Bouw je eigen bioscoop van pallets!
Lees ook:DIY-DinsDag: ‘n meesterwerk voor ‘n prikkie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gek op pallets!

  1. Pallets

    Wij merken ook steeds meer vraag naar pallets door meubelproducenten. Grappige ontwikkeling, ben zelf ook een groot van van de meubels!

    Jan Berende,
    http://www.123pallets.nl/pallets_

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>