Keukenbladen onderzocht: de voordelen en nadelen

Keukenbladen (of werkbladen) zijn verkrijgbaar in talloze soorten en maten. De bekendste keukenbladen zijn keukenbladen van graniet, composiet en kunststof. We zien echter ook betonnen werkbladen hun intrede doen. Reden voor KeukenErvaringen.nl om alle voordelen en nadelen van werkbladen eens op een rijtje te zetten.

Uit het vergelijkend onderzoek van de onafhankelijke keukensite blijkt vooral dat het heel belangrijk is dat consumenten weten voor welke toepassing ze hun keukenbladen willen inzetten. Veel mensen kiezen voor aanrechtbladen van graniet of composiet omdat dit een luxe uitstraling in de keuken creëert. Graniet en composiet zijn echter kwetsbare materialen die een speciale behandeling vereisen. Er kunnen dan ook snel beschadigingen ontstaan door onoplettendheid of onzorgvuldig gebruik.

Een aanrechtblad van kunststof is daarentegen goedkoper en in verhouding veel praktischer. Hoewel kunststof werkbladen ook wel wat voorzichtigheid vereisen, biedt de speciale toplaag van het aanrechtblad wat meer flexibiliteit. Bijtende en hete materialen zorgen minder snel voor blijvende beschadigingen. Anderzijds leveren consumenten wel iets in qua uitstraling.

Trendwatchers voorspellen nu ook de opkomst van betonnen aanrechtbladen. Deze nieuwe trend wordt al steeds zichtbaarder in de keuken. Betonnen aanrechtbladen zijn relatief goedkoop en kunnen zelfs zelf gemaakt worden. Een nadeel is dat de werkbladen zwaar en poreus zijn. Bepaalde vloeistoffen kunnen dan ook resulteren in blijvende beschadigingen. Het werkblad kan zelfs breken en verzakken.

Lees ook:Koken op je keukenblad
Lees ook:ADV: Steigerhouten keukens; kies voor sfeer in huis!
Lees ook:Je geniet meer met kunststof kozijnen
Lees ook:Voordelen van betonnen tuinmeubelen voor in uw tuin
Lees ook:Piet Boon maakt marmoleum hip

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Keukenbladen onderzocht: de voordelen en nadelen

  1. Astrid

    Wij hebben in onze vorige woning een granieten aanrechtblad gehad, die veel onderhoud vereisten. Helaas is een granieten aanrechtblad eenmaal gevoelig voor bijtende middelen en fruitzuren. Als er een van deze middelen in aanraking komt met het aanrechtblad, zullen er zich vlekken vormen in het aanrechtblad. Omdat het zo gevoelig was voor bijtende middelen en fruitzuren hebben we het blad toen der tijd laten impregneren en dit scheelde veel. Nu op het moment hebben we een keramiek aanrechtblad, waarbij we geen last van vlekken hebben. We hebben een keramiek aanrechtblad in de kleur basalt beige: http://aanrechtblad-kopen.nl/winkel/keramiek/basalt-beige/, staat prachtig in onze keuken. Ook is keramiek hitte -en krasbestendig, zeker een aanrader !

      /   Reply  / 
  2. Composiet aanrechtblad

    ziet er mooi ik ga binnekort me hele keuken vernieuwen en denk dat dat ik maar voor een composiet aanrecht ga nemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>