De interieur kleurentrends van 2015

Heeft je huis een make-over nodig? Je wilt dan natuurlijk wel bij de tijd blijven met de nieuwste kleuren, zodat het niet snel weer oud is. We hebben gekeken naar verschillende websites en vanuit daar hebben we de meest populaire kleurentrends geselecteerd.

Erg populair zijn de kleuren wit, grijs, pastel en metallic-achtige kleuren. Ook neutrale kleuren komen dit jaar helemaal terug. Hiermee kun je een rustige, maar ook chique stijl neerzetten. Als je zelf gaat verven, is het belangrijk om een verf met goede kwaliteit te nemen. Verven kan bijvoorbeeld heel goed met de Farrow and Ball-verven van Kent Blaxill. Wist je dat het goedkoper is om verf te kopen bij Kent Blaxill in de UK dan in Nederland?

Waarom grijs?

Waarschijnlijk verbaast je de populariteit van deze natuurlijke kleur, maar het is niet moeilijk om te zien waarom het zo succesvol is. Grijs is makkelijk te combineren met andere kleuren. Je kunt het als een hoofdkleur gebruiken en combineren met hout of een lichtere kleur als wit. Hierdoor krijg je een mooi contrast.

Grijs is een kleur die verschillende tinten heeft. Van heel lichtgrijs of zilverachtig-grijs tot donkergrijs. Dit maakt grijs een ideale kleur voor je interieur. Door middel van lichtere kleuren grijs kun je een ruimte groter laten lijken. Met het donkere grijs kun je elementen eruit laten springen.

En wit?

Als grijs je kleur niet is, kun je kiezen voor wit. Witte muren kunnen soms heel koud en afstandelijk overkomen. Wit kan er ook voor zorgen dat alles er schoon en netjes uitziet. Wat nog interessanter is, is het gebruik van witte meubels met donker geschilderde muren. Hierdoor zal ieders oog meteen naar jouw meubels getrokken worden. Dan is het wel noodzakelijk dat je geen kinderen of huisdieren hebt…

Kleuren toevoegen

Als je kiest voor grijs of wit, dan is de kans groot dat jouw interieur veel ‘ooooh’s en ‘aaaah’s krijgt. Het is safe, maar altijd mooi. Vind je dit toch een beetje saai en wil je meer kleuren toevoegen? Gebruik dan niet hele felle kleuren. Dit zal de rustige uitstraling niet ten goede komen. Een goed idee is dan om te kijken naar zachte kleuren, bijvoorbeeld:

Babyblauw: dit is een goede keuze voor badkamers of slaapkamers. Met de lichte kleur creëer je een koele en hemelse look in elke kamer.

Pastelgroen: deze kleur werkt heel goed met grijs en wit. Deze kleur wordt weinig gebruik en dat is zonde. Pastelgroen haalt als het ware de natuur naar binnen.

Zalmroze: voor een kinderkamer of voor je eigen kamer. Deze kleur geeft een relaxt gevoel als je het combineert met wit of grijs. Ook lila kan heel goed werken.

1 Reacties // Reageer

One thought on “De interieur kleurentrends van 2015

  1. Sanne

    Wat leuk om te lezen dat ik mijn huiskamer helemaal naar de kleuren van 2015 heb gestyled. We hebben net een nieuwe gietvloer laten leggen in een mooie effen grijstint. En ik moet zeggen het is prachtig en stijlvol geworden. Met mooie nieuwe meubels en accessoires zijn wij weer helemaal 2015 :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>