Tiddo de Ruiter wint Thonet Mart Stamprijs 2010

Gisterenavond is tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam de lichte, stapelbare Spanstoel van Tiddo de Ruiter door het publiek gekozen als winnaar van de Thonet Mart Stamprijs 2010.

De Spanstoel bestaat uit twee frames, de zijkanten van de stoel, waar de zitting en rugleuning overheen zijn geschoven. Twee houten spanners worden met hamer op hun plek geklopt. Ze duwen de frames uit elkaar en zetten de rugleuning en de zitting onder spanning.

Ook de jury is gecharmeerd van de stoel, “hij is  eenvoudig, zit slim in elkaar en is goed stapelbaar. Wel plaatst de jury een kanttekening bij hetgekozen materiaal. Het textiel gaat weliswaar lang mee, maar heeft een uitstraling die misschien te afstandelijk is voor een interieurobject.

Nominaties

Het publiek verkoos na een nek aan nek race en een hertelling de stoel van Tiddo de Ruiter boven de Sledestoel van Dirk van Berkel, Chair Ply X door Marcel Klever en de Kniq door Stan Wagter.

Jury

De jury van de Thonet Mart Stamprijs 2010 wordt gevormd door Bertjan Pot , Wieki Somers, Carlijn Kriekaard en Harm Tilman (secretaris van de jury, hoofdredacteur de Architect).

Thonet Mart Stamprijs 2010

De Thonet Mart Stamprijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. De prijs is een initiatief van Thonet en het tijdschrift de Architect en is dit jaar voor de vierde maal uitgeschreven.

Bron: De Architect

Lees ook:Nominaties Thonet Mart Stam prijs 2010 bekend gemaakt
Lees ook:Folding chair: een ode aan de regisseursstoel
Lees ook:Duits designmerk Thonet komt naar Nederland!
Lees ook:Architect van het jaar 2008
Lees ook:Nieuwste fauteuils van het Nederlandse merk Zuiver

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>