Ben ik een strijkmachine-man?

Mijn shirt op een strijkmachine, of een strijkrobot, zoals de overbuurman hem noemt. De Bosch TBH 1500 Shirtmaster van meer dan duizend euro. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet denken.

Het was heel gezellig, bij de buurman, dat wel. En ook heel bijzonder, om je shirt goed gestreken eraf te halen zonder dat je er op hebt staan strijken. Het enige dat je hoeft te doen is even het shirt op de pop te trekken, de panden rechttrekken en daarna doet de hete lucht het werk.

Er zit een motor onderin, die de pop opblaast, waardoor overal hete lucht door je overhemd heen geblazen wordt. Die droogt het door de luchtdruk opgespannen shirt. Omdat het het beste werkt als je shirt nat is kun je dus direct uit de wasmachine strijken.

De overbuurman gebruikt het ding voor alle shirts, bij voorkeur tijdens het vouwen van de rest van de was. Dan ben je mooi tegelijk klaar met allemaal, want het duurt wel zo’n 5 minuten per shirt voordat het strijkprogramma afgelopen is.

Wil ik er nu ook een? Daar twijfel ik toch wel aan. Het is duur (al schijnt de Siemens variant goedkoper te krijgen te zijn) en ik kan het met ons stoomstrijkijzer ook best snel. Dan zijn er nog de andere opties, zoals een stoomstrijkijzer met los reservoir of de strijkpers. En dan is er ook nog dit. Maar het is ook wel aantrekkelijk. ‘s Morgens opstaan, geen shirt hebben en dan na het boterham smeren je net gestreken shirt aantrekken lijkt me wel wat. Ach, heb ik weer wat om de komende jaren van te dromen…

Lees ook:Snoerloos strijken, aanwinst in je huishouden!
Lees ook:Schoolplaat aan de muur
Lees ook:Een koel huis deze zomer
Lees ook:Iedereen een vrijstaand huis!
Lees ook:25 minuten enkele reis, is dat veel?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ben ik een strijkmachine-man?

 1. Yvon

  Je illustratie zijn niet zichtbaar!

  Ik zal het er eens met Henk over hebben. Die doet hier in huis het strijkwerk.
  Ik strijk nooit. Ja, met de hand over mijn hart. Dat heel vaak.

    /   Reply  / 
  1. Martin van de Wardt-Olde Riekerink Auteur

   Zijn de illustraties al weer zichtbaar? Ik had wat ruzie met Picasa met het embedden geloof ik…

     /   Reply  / 
 2. Willem

  Ik heb in de winkel ook een condensdroger van AEG gezien die dmv van stoom de overhemden er nagenoeg kreukloos uitkomen. Wel een duur apparaat maar je kan er ook ‘gewoon’ mee drogen.

    /   Reply  / 
  1. Martin van de Wardt-Olde Riekerink Auteur

   Die heb ik even bekeken. Dat lijkt me ook wel een aardige, maar niet hetzelfde als de strijkrobot. Ik kan me niet voorstellen dat een overhemd echt kreuvrij uit een draaiende trommel kan komen.

     /   Reply  / 
 3. Sandra Versteegen

  Goede wasmachine die strijkvrij programma heeft scheelt ook een hoop, al kun je hem dan niet zo aantrekken….

    /   Reply  / 
 4. geert depoorter

  ik heb deze bosch al 3 jaar en zou hem niet meer willen missen … hij is echt een aanrader !!!!
  groetjes
  geert

    /   Reply  / 
 5. Petra Wiebenga

  Dat kan ik me indenken Geert. Hartstikke fijn dat je er zo tevreden mee bent.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>