Een tafelframe laten maken

Tafels op Maat! Dat leek me nou wel wat. We hebben de stoel hiernaast gekocht, de Mirabel van Anker. Geweldige stoelen voor de eetkamer/keuken, maar onze oude tafel paste er niet bij.

Het moet dus een nieuwe worden, de centimeter kwam eraan te pas om de maat op te nemen. 71 cm vrije ruimte moet het worden onder de tafel, en minimaal 2 meter tussen de poten.  2 meter 20 dus, na het nog eens opmeten van de keuken, Met de stoelen onder de tafel kan het net.

En hoe breed? De trend is steeds breder, dus dat doen we niet. Het is ” gewoon”  90 centimeter geworden. Niet genoeg voor een majestueus centre-piece, maar ruim genoeg voor de pannen. Met die grotere maten (zelfs tot 1.50 meter heb ik ze gezien) wordt het wel erg hard schreeuwen naar de overkant.

Ok, nu hadden we de maat. Maar waarvan dan? Omdat we een houten, groen geschilderde keuken hebben, en een RVS koelkast en vaatwasser, en een jatoba houten vloer, wordt het geen standaard keukentafel. Dat wordt dus een duur grapje, we rekenen alvast op 2500 euro. Maar daar mag je dan ook best wat eisen aan stellen, toch?

Een vriend kan wel aan een blad komen, dat is alvast geregeld, dat wordt jatoba, net als de vloer. Het frame moet dus RVS worden. Nog even nadenken over maten enzovoort, maar daar istie dan:

 

Nou, en toen ging ik dus iemand zoeken die ze kon maken, maar dat is een heel ander verhaal. Zoeken op internet leverde wel wat dingen op, ik heb ze allemaal een mailtje gestuurd. De absolute verliezer vroeg meer dat 1500 euro, dat is dus echt veel te veel voor zoiets. Maar goed, de runner up was Kunstaal, die snel en zonder omhaal een offerte stuurde met een prima prijs en een mooie foto van de afwerking van hun tafelframes. De winnaar is natuurlijk iemand die het via via wel wilde doen voor een prijs die concurrerend was met die van Kunstaal, Mectec in Leek (geen link, de site is hopeloos), en nu maar hopen dat zijn afwerking net zo goed is:

Lees ook:Boomstam-, kasteel- en kloostertafels uit eigen atelier
Lees ook:Houten jaloezieën zelf samenstellen
Lees ook:Een (bijna) onzichtbare keuken
Lees ook:Zonnelux zet je in de zon – en hoe!
Lees ook:Inspiratie: 5x het houten tuinmeubel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een tafelframe laten maken

 1. Else

  Hallo,
  Ik ben ook op zoek naar iemand die een frame (metaal) voor onze eettafel kan maken.
  Was u tevreden met het werk dat Mectec leverde?
  Groet,
  Else Bijlsma

    /   Reply  / 
  1. Bregje Booltink

   Helaas, degene die dit blogbericht heeft geschreven in 2008 is niet langer werkzaam voor wonen.blog.nl. Helaas kan ik uw vraag dus niet beantwoorden.

   Groet, Bregje

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>