Houten jaloezieën zelf samenstellen

houten-jaloezieHouten jaloezieën

Houten jaloezieën geven je huis een warm en stijlvol uiterlijk. De houttonen doen het goed in heel veel verschillende interieurs, van modern tot klassiek. Ze geven je kamer of woning net dat beetje extra geven waar je naar op zoek bent. Tegenwoordig hebben we enorm veel keuzevrijheid als het gaat om kleuren, materiaal, afwerking en maten. Zo kunnen we de houten jaloezieën volledig aanpassen aan onze persoonlijke voorkeur en smaak.

Keuzes

Houten jaloezieën zijn gelukkig niet meer alleen standaard leverbaar in een hout kleur of in bepaalde maten. We kunnen uit veel meer kiezen dan dat. Ten eerste kun je nu de maten exact zelf bepalen.  Dat is natuurlijk erg handig als je woning voorzien is van verschillende type ramen. Dus bij ieder raam kun je een andere breedte en hoogte opgeven. Ten tweede heb je de keuze in de breedte van de lamellen zelf. Dit geeft de jaloezie een compleet ander karakter. Brede jaloezieën hebben doorgaans een wat stoerder uiterlijk en zorgen voor meer lichtinval. Terwijl smalle jaloezieën de inkijk van buitenaf meer tegengaan. Tevens heb je ook de vrijheid in keuze van de kleur van de lamellen zelf. Dat gaat van lichte tinten zoals ‘white’, ‘sand’ en ‘dune’ tot de donkere kleuren ‘charcoal en ‘dark walnut’. De kleur van de houten jaloezieën kunnen zo prachtig aansluiten op de rest van je interieur. En als laatste ben je ook vrij om te kiezen uit een de ladderband of ladderkoord, de kant van de bedieningszijde en de afwerklijst. Zo zijn de houten jaloezieën uniek en volledig afgestemd op jouw interieur.

Bediening

Houten jaloezieën kun je bedienen door te trekken aan een ladderkoord of door een ladderband. Een ladderband zorgt ervoor dat de horizontale lijnen van de lamellen onderbroken worden. Dit staat mooi als het een groot raam betreft en de lamellen heel lang zijn. En de kleur van de ladderband kun je laten contrasteren of juist in dezelfde kleur bestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een witte jaloezie met een stoere zwarte ladderband of precies omgekeerd.

Bij Creon raamdecoraties zijn alles variaties mogelijk. Neem vast een kijkje op de website.

Geen reacties // Reageer