Energielabel: vanaf 1 januari verplicht?

Met ingang van 2015 is er ook weer een nieuwe regel bij gekomen voor huiseigenaren omtrent het hebben van een energielabel. Energielabels variëren tussen het A-label (energiezuinigst) tot het G-label (minst zuinig). Maar wanneer moet je dat nu aanvragen en hoe? 

 

Het energielabel is een verplichting wanneer je je huis gaat verkopen of verhuren. Het label is maximaal 10 jaar geldig.

 

Ieder huis dat nu nog geen energielabel heeft krijgt in januari en februari van dit jaar een voorlopig energielabel toegestuurd, dit is een inschatting op basis van kadastergegevens. Zodra je je huis wil verkopen of verhuren moet je een definitief energielabel aanvragen via www.energielabelvoorwoningen.nl.

 

Het voorlopige energielabel of huidige geregistreerde energielabel van je woningen kan je opzoeken op zoekuwenergielabel.nl.

 

Tja, dat kan confronterend zijn als je zoals ik in een huis woont uit 1929:

Lees ook:Internationale Bouwbeurs 2011
Lees ook:Kleurrijke IKEA-collectie dit voorjaar
Lees ook:NVM Voorzitter Hukker ziet de huizenmarkt stilvallen
Lees ook:Column: Energiezuinig huis is een hype
Lees ook:Bezwaar maken tegen de WOZ? Dat kan, maar of het zin heeft…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Energielabel: vanaf 1 januari verplicht?

  1. Andrew

    En zo zie je weer een goed voorbeeld van hoe ambtenaren je zwaar naaien… Totaal zinloos, aangezien dit natuurlijk ook gewoon onderdeel is van een taxatie van het huis..
    Geld moeten betalen zodat 1 of ander ‘expertje’ (wat niets anders is dan een ambtenaar met teveel tijd over, die verre van expert is) 1 minuutje kijkt en dan met een natte vinger even bepaald wat de staat van je huis is… Te gek voor woorden gewoon.. De ambtenaren die dit bedacht hebben moeten ze meteen op straat schoppen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>