Huren in Amsterdam duurder dan ooit tevoren

De NOS sprak met Jasper de Groot, directeur van online huurplatform Pararius, over de stijgende huurprijzen in onze hoofdstad. Volgens dhr. de Groot zijn er relatief veel sociale huurwoningen in Amsterdam waardoor koopwoningen schaars zijn. Daardoor zijn koopwoningen in Amsterdam duur. Als particulieren dus hun woningen verhuren zullen zij de hoofdprijs vragen om de hypotheek te kunnen dekken. Die hoge prijs wordt nog extra gestimuleerd doordat het middensegment erg beperkt is in de huurmarkt van Amsterdam, wat betekent dat er weinig woningen zijn met een huurprijs tussen de 700 en 1.000 Euro. De aantrekkende banenmarkt in Amsterdam is ook een factor. Zo zijn er veel expats vanuit internationale bedrijven, die er ook voor zorgen dat de huurprijs verder stijgt.

 

Vooral starters, die moeilijker aan een hypotheek kunnen komen maar te veel verdienen voor een sociale huurwoning, voelen dit. De gemiddelde huurprijs in de vrije sector in Amsterdam is nu €19,31 per vierkante meter. Dat betekent dat je voor een appartement van zo’n 100 vierkante meter bijna €2.000,- per maand betaalt! Amsterdam is hierin volgens Jasper de Groot een echte uitschieter.

 

 

 

 

Lees ook:Regeldrift obstakel voor waterwoning
Lees ook:Grunobuurt in Groningen op de schop
Lees ook:In Almelo is altijd wat te doen…
Lees ook:NVM ongerust over huizenprijzen Randstad
Lees ook:Drie nieuwe woontorens in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>