Eindelijk transparante boedelveilingen

Vandaag kondigde in elk geval de ING bank aan dat ze af wil van het verlies op woningen die geveild worden door notarissen als de bewoners de hypotheek niet meer kunnen betalen. De bank gaat dus op de kleintjes letten.

Dat mag ook wel, als geveilde huizen voor gemiddeld 37% minder dan de marktwaarde van de hand gaan. Geen best resultaat bij een veiling, terwjl de “veilingkoorts” eigenlijk voor een hogee prijs zou moeten zorgen. Boze tongen beweren dan ook dat er onderhandse afspraken gemaakt worden tussen handelaren. Die zouden particulieren de zaal uit werken, de notaris mooie dingen beloven en elkaar de bal toespelen, allemaal om de prijzen laag te houden.

Dat moet dus maar eens afgelopen zijn, er moet meer transparantie komen. De bank wil zorgen voor minder plekken waar geveild wordt en een betere toegang voor de particuliere koper. Die moet dan ook nog de kans krijgen om het huis te bezichtigen, want dat kan nu vaak ook niet.

Als ik ze een goede raad mag geven: stap gewoon van die veiingen af. Begin een vastgoedmaatschappijtje, waaraan je de huizen verkoopt voor marktwaarde minus 10 procent, en geef ze de opdracht winst te maken. Huurinkomsten, een beetje verkoopkosten en het halen van een reele marktprijs bij verkoop kunnen daar voor zorgen. Zijn we ook gelijk van die verdachte beroepsgroep van notarissen af.

Lees ook:Het vóórdeel van een hogere WOZ-waardering
Lees ook:Leolux inruilactie van start
Lees ook:Lastige objecten om te verhuizen
Lees ook:VROM-raad: hypotheekaftrek afschaffen
Lees ook:Meubels van de woonbeurs verkocht op veiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>