Makelaarsvereniging NVM royeert lakse leden

Iedereen mag zich makelaar noemen. Maar niet iedereen mag zich NVM-makelaar noemen. Leden van de NVM moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo moeten zij sinds 2001 een vastgoedcertificaat halen en regelmatig cursussen volgen om hun kennis actueel te houden. In 2006 bleken twintig NVM-ers zich niet bij te willen scholen, ook niet nadat hen dat een paar keer was verzocht. Zij zijn uit het ledenbestand verwijderd.

De geroyeerde leden mogen zich geen NVM-makelaar meer noemen, en hun aanbod wordt niet langer op funda.nl geplaatst. Logisch lijkt me. Het verrast me zelfs dat het de eerste keer is dat dit gebeurt. Verenigingen als NVM en VBO, maar ook kleinere organisaties, zijn er om een zekere kwaliteit te garanderen. Werk je niet mee, dan lig je eruit; anders is een lidmaatschap niks meer waard. Dus het zal vast niet de laatste keer zijn dat leden uit het bestand geschrapt worden.

Lees ook:Funda App nu ook voor iPad
Lees ook:Internetmakelaars in de wielen gereden door de NVM
Lees ook:Het mes in de courtage
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Muiterij onder Amsterdamse NVM-makelaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>