Bewoners Bos en Lommerplein vieren Kerstmis thuis

Thuis Kerstmis vieren klinkt niet zo bijzonder? Voor de pakweg 200 bewoners van de nieuwbouw aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein is het dat wel. Ze hebben er bijna een half jaar niet kunnen wonen, omdat het gebouw niet gegarandeerd veilig was.

In juli van dit jaar werd het gebouw op last van burgemeester Cohen ontruimd. Er bleken scheuren in het parkeerdek te zitten als gevolg van constuctiefouten. En toen kon de aannemer natuurlijk niet meer garanderen dat de rest van gebouw wel goed was. Voor de bewoners betekende dat: halsoverkop koffers pakken en voor onbepaalde tijd elders onderdak zoeken.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, er is uitgebreid onderzoek gedaan, overleg geweest tussen de betrokken partijen, gesproken speciale regelingen voor de bewoners, onderhandeld over schadevergoedingen… En nu dus, na al dat gedoe, is voor Kerstmis weer helemaal veilig. Althans, hoogstwaarschijnlijk.

Want de aannnemer durft uiteraard geen harde garanties af te geven. Die heeft zijn lesje wel geleerd.

Lees ook:Winnaar(s) Gebouw van het Jaar 2015
Lees ook:Geen zicht op nieuwe cao Wonen
Lees ook:Maak je huis klaar voor kerst!
Lees ook:Definitief ontwerp Energy Academy Europe
Lees ook:Column: Wonen in een vakantiehuisje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>