Ja! Veel huizen verkocht aan starters!

In Amsterdam werden in 2006 veel huurwoningen verkocht. Vooral in Westerpark en Watergraafsmeer, daar zijn van januari tot en met september al meer woningen verkocht dan in heel 2005. De kopers: jonge starters die hun kans eindelijk schoon zagen. Mooi. Eindelijk eens goed nieuws over starters. En om hoeveel woningen gaat dat dan? 'De corporaties verwachten alles bij elkaar dit jaar 2200 woningen te verkopen' klinkt het trots.

 

Uhm… Ik kan het mis hebben, maar dat lijkt mij toch vrij marginaal in een stad als Amsterdam. En ja, hoor. Wie even doorleest, komt er al snel achter: 'Dat is iets minder dan vorig jaar.' Toen waren we inderdaad ook al niet zo onder de indruk.

Maar ik klamp mij vast aan het goede nieuws: mijn wijkje is kennelijk aantrekkelijk voor starters. En dat is niet alleen fijn voor de starters maar ook voor mijn wijkje.

 

Lees ook:Help, de grachtengordel verzuipt!
Lees ook:Ook in Engeland staan starters er beroerd voor
Lees ook:Heijmans ziet het weer zonnig in op de woningmarkt
Lees ook:Koopsom woningen lichtjes gestegen
Lees ook:Raadselachtige ‘leegstand’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>