Europeanen kunnen geld besparen op electriciteit

BRUSSEL – Veel Europeanen kunnen flink wat op hun elektriciteitsrekening besparen. Als zij allemaal overstappen naar de goedkoopste stroomleverancier in hun regio, houden zij in totaal ongeveer 13 miljard euro per jaar over. Voor een gemiddelde klant gaat het om ongeveer 100 euro.

Dat blijkt uit een onderzoek, waarvan de Europese Commissie de resultaten maandag bekendmaakte. Bij ruim zes van de tien consumenten is een goedkoper tarief mogelijk.

Sinds de liberalisering van de markt vergeleek slechts een derde van de EU-burgers aanbiedingen van energiebedrijven. Bijna de helft weet niet eens hoe hoog zijn stroomverbruik is.

Makkelijker
De Europese Commissie wil de consumenten helpen door prijsvergelijkingen en klachtenprocedures makkelijker te maken. De commissie roept de nationale regeringen op maatregelen te treffen. De 27 lidstaten vergaderen begin december over de voorstellen.

Bron: Volkskrant

Lees ook:Marcel Wanders & Casper Vissers weer 100% Moooi
Lees ook:Veel Haagse huren zijn te hoog
Lees ook:Veel animo voor een regeringscommissie voor de woningmarkt
Lees ook:Woonzinnige Kadoweken
Lees ook:Niet ingrijpen op de huizenmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>