DIY Hippe Plantenhanger

Dit ophangsysteem voor je plantenpotten is zo stoer! Wat heb je nodig?  Hout, terra cotta potten, planten, touw, een metalen ring, boor, (decoupeer)zaag, schuurpapier en eventueel verf. En dan aan de slag!

 

Beeldcitaat: http://www.iheartnaptime.net/diy-vertical-plant-hanger/
  1. Zet een pot op de kop op het hout en teken er een ruim vierkant omheen (minimaal 2,5 cm buiten aan iedere zijde om de cirkel heen) en zaag dit vierkant uit. Doe dit vier keer.
  2. Vervolgens zet je weer de pot op zijn kop op het vierkanten hout neer en tekent de omtrek van de pot. Vervolgens teken je hier binnenin een cirkel welke circa 6mm kleiner is dan de binnenkant van de eerste cirkel. Deze kleinere cirkel zaag je uit. Nu zouden je potten moeten passen in deze houten vierkanten.
  3. Nu is het tijd om een gaatje te boren in iedere hoek van de houten vierkanten.
  4. Schuur het hout en verf ze als je dat leuk vindt.
  5. Ook je potten kan je verven.
  6. Knip vier touwen van ieder 180cm af en haal deze door de gaten in het hout heen. Onder ieder plankje maak je een knoop zodat het hout erop kan steunen (iedere 25-30cm een knoop). Het is dus belangrijk dat je de gaten niet te groot boort en niet te dun touw neemt!

 

Het leukste aan dit geheel is dat je alleen bij het onderste potje een schaaltje nodig hebt om het water op te vangen. Je kan hiervoor het potje door het gat doen en dan aan de schaal vastlijmen. Ook kan je het schaaltje op de plank lijmen en vervolgens het potje erop lijmen. Voor de andere potten geldt dat het overtollige water in de pot eronder valt. Als je ‘m buiten hangt hoef je natuurlijk helemaal geen schaaltje te gebruiken.

 

Het uiteinde van de vier touwen haal je door een metalen ring om het geheel op te kunnen hangen.

 

Een laatste tip is om een koffiefilter te knippen op maat van de bodem van de pot. Hier bovenop leg je dan de potgrond. Dit voorkomt dat met het water ook de potgrond eruit valt.

 

Veel plezier ermee!

 

 

Bron: http://www.iheartnaptime.net/

 

 

 

Lees ook:DIY Tekstwolk aan je muur
Lees ook:Kerst-idee #19: geen kerst zonder DIY kerstster
Lees ook:Inspiratie Pasen #37
Lees ook:DIY-DinsDag: Groen zonder groene vingers
Lees ook:Interieuradvies : Houten jaloezieën op maat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>