Genomineerden Dutch Design Awards 2012 zijn bekend

De genomineerden voor de Dutch design awards 2012 zijn bekend gemaakt. Uit ruim 650 inzendingen zijn 27 ontwerpen genomineerd die doorgaan naar de finale. De awards zijn verdeeld in drie hoofdcategorieën namelijk Communicatie, Product en Ruimtelijk. Iedere hoofdcategorie is weer verdeeld in meerdere subcategorieën. Per subcategorie wordt één Dutch design award uitgereikt. Naast de drie hoofdcategrieën is er nog een vierde categorie ‘vrije vormgeving’ waarvoor vijf inzenders zijn genomineerd (hier is de concurrentie dus wat heftiger). Uiteindelijk wordt er ook een overall winnaar gekozen, de ‘Golden eye’.

Nu moet je niet denken dat er alleen maar geweldige lampen, stoelen en tafels worden genomineerd voor een Dutch design award. Ook minder sexy, maar wel heel innovatieve ontwerpen maken kans. Zoals de geluiddempende textiele wand van Aleksandra Gaca! Maar de grote vraag blijft… wie wint dit jaar een Dutch design award?

Als je alle genomineerden wil bewonderen, dan kan dat tijdens de Dutch design week 2012 die dit jaar van 20 tot en met 28 oktober in en rond Eindhoven wordt gehouden. Op 1 oktober, dus tijdens de Dutch design week worden ook de winnaars bekend gemaakt.

Bron & meer informatie: NederlandsDesign.com

Lees ook:Finalisten Dutch Design Awards 2011
Lees ook:Dutch Design in Istanbul
Lees ook:Sanoma Woon Awards 2014
Lees ook:Wie wordt de beste opdrachtgever van Nederland?
Lees ook:Voorproefje Dutch Design Week 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>