Piet Hein Eek ontwerpt voor Kewlox kasten

Mijn favoriete ontwerper Piet Hein Eek heeft meegewerkt aan een nieuwe kastenlijn van Kewlox. Hij bedacht de plaatmaterialen die nu worden verwerkt in de systeemkasten. De serie kasten bestaat uit 12 varianten. Het systeem van Kewlox is gebaseerd op vier verticale hoekprofielen van staal en massieve latten van beukenhout. Dit skelet wordt gevuld met panelen van verschillend materiaal, van hardboard tot gekleurd plexiglas. De serie ‘Kewlox door Piet Hein Eek’ wordt gevuld met materiaal dat de ontwerper ook in zijn eigen werk gebruikt. Zoals roodkoper, messing, gegalvaniseerd metaal of spiegelglas. Ook zijn er versies waarbij deze materialen zijn gecombineerd met gekleurde effen panelen en panelen bedrukt met het bekende sloophoutbehang van Eek.

Elke kast is voorzien van een Kewlox- en Piet Hein Eek-merkje. De kastenfabrikant ziet de samenwerking met Eek als de eerste voor een designerscollectie, waarbij steeds andere bekende ontwerpers worden betrokken. Ik ben erg benieuwd naar de rest in de serie! Vanaf half augustus is de serie kasten te bezichtigen in de showroom van Kewlox in Amsterdam, samen met een aantal objecten die zijn ontworpen door Piet Hein Eek.

Meer informatie: www.kewlox.nl en www.pietheineek.nl.
Bron bericht: Excellent leven en wonen

Lees ook:Piet Hein Eek’s nieuwtjes in Milaan
Lees ook:Piet Hein Eek in het Concertgebouw?
Lees ook:IKEA en Piet Hein Eek gaan samenwerken
Lees ook:Woonbeurs: Primeur van Piet Hein Eek
Lees ook:NLXL: dé plek voor je behangetje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>