Tijgerorchidee als liefdesgeschenk (Woonplant van de maand)

Van een afstandje ziet Oncidium eruit als een groene plant met een stralend bloeiende kroon, maar van dichtbij blijkt deze schone dame heel veel kleine bloemetjes te dragen. Oncidium wordt ook wel heel wild tijgerorchidee genoemd, omdat de bloem vaak in geel en bruin voorkomt. In de wouden van Midden- en Zuid-Amerika komt de Oncidium in het wild voor en groeit ze op bomen en in rotsspleten. Je kunt deze veelzijdige tante vinden in gebieden aan de zeekust tot aan de bergen. In Brazilië geldt de orchidee als liefdesgeschenk: elke bloem staat voor een kus. Weet dus wat je geeft als je deze plant cadeau doet…

Meer informatie: www.mooiwatplantendoen.nl

Lees ook:DIY Kokedama: je eigen zwevende plant
Lees ook:Palm maakt creatief – Woonplant van de maand juli
Lees ook:Zincere’s flexibele plantenpot
Lees ook:Koffietafel die meegroeit met je bezoek
Lees ook:Te weinig mensen laten zelf een huis bouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>