Wonen in een molen

In Twente staat een molen uit 1802. Hier zou ik op het moment niet graag in wonen. De molen is van boven tot onder ingepakt. De reden? Ongedierte! De ongediertebestrijder heeft de molen een ‘jas’ aangetrokken, om zo twee soorten houtwormen te vernietigen. Met deze tent om ‘De Wissinks Mol’, zoals de molen heet, kan het giftige gas Vikane naar binnen worden gespoten.

Het is voor het eerst in Nederland dat een hele molen op deze manier vrij van ongedierte wordt gemaakt. De molen wordt pas weer vrijgegeven als uit metingen blijkt dat er geen gas meer in het gebouw aanwezig is.

Wonen in een molen
Door dit nieuwtje bedacht ik me: hoe zou het zijn om in een molen te wonen? Hoe richt je de ronde kamers in? Is het klein of verkijk ik me daarop? Ben of ken jij iemand die in een molen woont? Ik zou graag eens een (digitaal) kijkje nemen!

Bron: website Telegraaf
Foto’s: Erik Schaddelee

Lees ook:Nieuwe blogger voor Wonen.blog.nl
Lees ook:Stoere slaaphuisjes
Lees ook:Nieuwe Sloot – Not in my backyard
Lees ook:Geen kleurcodes of restricties: alles in de mix!
Lees ook:Preluderen op banksparen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>