ADV Één woonruimte, vier woonstijlen

Het inrichten van je woonruimte en bepalen van je eigen stijl is een hele uitdaging, zeker door de grote keuze in behang, kleur, gordijnen, meubels en andere woonaccessoires. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en daarom geeft online woon- en cadeauwinkel fonq.nl om je heen.

Woonstijl 1: Retro
Een retro interieur moet een beetje groeien. Je wordt verliefd op een meubelstuk in de kringloop of dat leuke vintage winkeltje in de stad en zo verzamel je steeds meer woonaccessoires om je heen. Een retro woonstijl wordt gekenmerkt door uitgesproken kleuren, organische vormen, staal, space elementen en een groot contrast in vorm en kleur. Mixen en matchen is daarom het codewoord om deze woonstijl te creëren.
Bekende retro merken waarmee je jouw inrichting compleet mee kunt maken zijn Wesco keukenaccessoires, Le Creuset keukengerei en Leitmotiv verlichting. Wil je de retro stijl ook in de tuin terug laten komen? Bekijk dan eens de barbecues van Weber.

Woonstijl 2: Naturel
Een natuurlijke woonstijl was in 2012 erg populair, maar zal dat in 2013 zeker blijven. Het is heerlijk om in een druk en gehaast leven een plek te hebben die rust, warmte en gezelligheid uitstraalt. Voor het creëren van een natuurlijk/landelijke woonstijl mix je lichte kleuren, natuurlijke materialen, zachte stoffen en bescheiden accessoires.
Een bijkomend voordeel van het gebruik van natuurlijke materiaal is dat je het kunt combineren met vrijwel iedere denkbare kleur. Voor een naturel woonstijl moet je merken als Boska, &Tradition en Zuiver Design zeker even bekijken.

Woonstijl 3: Romantisch
Een romantische woonstijl hoort tot de verbeelding te spreken. Het is een heerlijke ambiance die liefde en rust uitstraalt en de tijd staat er even stil. Een rustgevende en romantische stijl creëer je door te werken vanuit een rustige basis, wittinten, zachte stoffen, pastels en natuurlijke materialen. Bij het kiezen van accessoires, bijvoorbeeld wijnglazen, moet je rekening houden met ronde vormen.

De meest romantische woonruimte moet natuurlijk de slaapkamer zijn. Kies voor een zacht dekbedovertrek in een lichte kleur en voor woonaccessoires van merken als VTwonen.

Woonstijl 4: Industrieel
De industriële woonstijl past bij liefhebbers van ruimtelijke en strakke lijnen. Hoge plafonds, stoere meubelen en enkele accessoires passen feilloos in deze uitgesproken woonstijl. Voorheen werd deze woonstijl kil en koel genoemd, maar dat is inmiddels verleden tijd. De rauwe randen zijn spannend en spraakmakend en deze zorgvuldig uitgekiende woonstijl is authentiek en tijdloos.
Bij het creëren van een industriële woonstijl gebruik je materialen zoals glas, RVS, steen, beton en aluminium. Aangezien deze woonstijl vrij minimalistisch is zal je minder accessoires nodig hebben.
Bij het kopen van accessoires als een afvalemmer denken wij direct aan een merk als Simplehuman, een merk met veel verschillende producten voor in een industrieel ingerichte keuken . In de huiskamer kijken we naar RVS klokken, en woonaccessoires in één contrasterende kleur.

1 Reacties // Reageer

One thought on “ADV Één woonruimte, vier woonstijlen

 1. hans vd Bijl

  Caribbeanpool
  is een jonge onderneming in de wereld van het luxe leven welke gespecialiseerd is in het bouwen van totaal vernieuwende zwembaden met een speciale zand afwerking en het creëren van een sterke visuele impact tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
  Caribbeanpool creëert ruimte en het realiseren van zwembaden in de tuin van uw woning, hotel, park, community enz.
  Onze innovatie gaat steeds verder en leidt ons naar ontwerpen van stranden aan de Caribische zee zijn, of een vennetje met cascades in een bossage enz., welke niet van het origineel te onderscheiden zijn.
  Onze interieur en exterieur design’s mede het ontwerp van het strand met bijbehorende decoraties, zijn inclusief en op maat gemaakt, samen met de zand afwerking alles in overleg met de cliënt.
  Kolommen: 1
  Het unieke van Caribbeanpool is dat al onze zwembaden ideaal en perfect zijn voor het hele gezin en zo decoratief, dat u er het hele jaar van kunt genieten.
  De ontwerp mogelijkheden en decoraties zijn veelzijdig en de resultaten zijn echt spectaculair verbluffend.
  Wij ontwikkelen projecten met een strand rond het zwembad, met een hellende entree, met kabbelend zacht stromend water, met rotsen langs de rand van het zwembad, op het strand of in het water. Caribbeanpool creëert rivierbeddingen met keien en het reguleren van de hoeveelheid water die we willen laten doorstromen door een cascade opstelling met grote natuurlijke of kunstmatige stenen in combinatie met zand, palmbomen, rieten parasols, etc …;
  Onze zwembaden worden gebouwd met materialen welke een natuurlijk effect weergeven, vergelijkbaar met het hebben van een Caraïbisch strand bij u thuis.
  Vanaf de basis wordt een waterdicht versterkt materiaal aangebracht en vervolgens afgewerkt met een onslijtbaar doekmateriaal en natuurlijk zand welke gehecht wordt aan de onderlaag. Deze bieden een hoge weersbestendigheid, mede dat er zich een antislip laag vormt die gemakkelijk schoon- en te onderhouden is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>