ADV: Slaapkamerinspiratie voor een goede nachtrust

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in een huis. Er wordt geslapen, de dag wordt doorgenomen en nieuwe plannen worden gemaakt. Gemiddeld breng je zo’n  1/3 deel van je leven door in de slaapkamer. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het een prettige ruimte is.

Kleur je slaapkamer

Kleur speelt een belangrijke rol in de slaapkamer. Om te beginnen bij de muren. Gebruik rustgevende kleuren als lichtblauw of lichtgroen voor een serene ruimte. Goed slapen op je matras begint bij rust in het hoofd. Een ruimte waarin het kleurgebruik niet al te heftig is voor de zintuigen zal bijdragen aan een goede slaap.

Trend voor 2013: natuurkleuren

De trend voor 2013 is het gebruik van natuurkleuren in de slaapkamer. Bloemachtige kleuren als roze en rood brengen de warmte van de woestijn over in de slaapkamer. Vele variaties van de kleuren blauw, groen en paars vertegenwoordigen de rust en kalmte van de zee. Blauwe kleuren zijn overigens de absolute hit van 2013 volgens kleurexperts, dit vanwege het eerder genoemde kalmerende, ontspannende en inspirerende effect. Aangezien we ons bevinden in een economische crisis is een stukje rust brengen in de slaapkamer ‘helemaal 2013’. Met name de donkerdere kleuren als ‘indigo blauw’ en ‘monaco blauw’ zijn in.

Om al liggend op je matras de natuur nog verder de slaapkamer in te brengen zijn er vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan fotobehang of een schilderij met daarbij afbeeldingen van het bos, een weiland, het strand of een korenveld. Ook een houten vloer, of om het helemaal over de top te laten gaan; een open haard in de slaapkamer, brengen dat natuurgevoel in de slaapkamer tot een maximum.

Zorg voor een goed matras

Naast het inrichten van de slaapkamer is de ondergrond waarop je ligt minstens zo belangrijk tot het komen van een goede nachtrust. Het slapen op traagschuim matrassen is hierbij aan te raden. De drukverlagende eigenschappen van traagschuim zorgen voor een optimaal ligcomfort en ondersteuning. In combinatie met een anti-allergische matrashoes met goede vochtwerkende eigenschappen wordt het ideale slaapklimaat gecreëerd.

Dit gastartikel is geschreven door Energy+ Matrassen

Geen reacties // Reageer