Energiesubsidie in 1 dag op, komt er nu meer?

De provincie Groningen heeft Energiesubsidie gegeven. Het persbericht een paar dagen later:

De provincie Groningen heeft per 1 maart 2009 een bedrag van € 500.000,- beschikbaar gesteld voor een subsidie op energiebesparende maatregelen en duurzame energie. De belangstelling was zo groot dat na openstelling op 1 maart binnen een dag het subsidieplafond bereikt werd. In totaal is er binnen één dag voor bijna 1,3 miljoen euro aan subsidie aangevraagd.

Met deze subsidieregeling konden bewoners en eigenaren een financiële bijdrage krijgen van 40% van de kosten van de energiebesparende maatregel, met een maximum van € 2.500 per maatregel. Al voor de openstelling van de regeling bleek de belangstelling groot. De snelheid waarmee de aanvragen binnen kwamen heeft de provincie desondanks sterk  verrast. Omdat het aangevraagde subsidiebedrag inmiddels ruim overschreden is, heeft de provincie maandagochtend besloten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. De teller was toen de 600 aanvragen gepasseerd. De provincie onderzoekt nu of het mogelijk is meer geld beschikbaar te stellen om zoveel mogelijk van de aanvragen die na het bereiken van het totale subsidiebedrag zijn binnengekomen alsnog af te kunnen handelen.

Van de aanvragen die binnengekomen zijn, blijkt de helft te zijn voor isolerende maatregelen. Ook HR++ glas blijkt populair, gevolgd door de zonneboiler. De aanvragen die gehonoreerd worden krijgen hiervan spoedig schriftelijk bericht. Zij hebben dan drie maanden de tijd de maatregelen uit te voeren. De overige aanvragers moeten nog even geduld hebben. Zij hebben kans om als extra geld beschikbaar komt, alsnog mee te kunnen doen.

Ja hoor, 500.000 euro? Dat is toch veel te weinig! Verrekte jammer, want investeren in energiebesparing is nu juist zo’n goeie manier om innovatie, milieu en kredietcrisis te helpen dan wel te bestrijden. Dus: aanvullen die handel!

Lees ook:De Randstad zou een status aparte moeten krijgen
Lees ook:Op het platteland wordt te weinig gebouwd voor jongeren
Lees ook:Europeanen kunnen geld besparen op electriciteit
Lees ook:Tijdelijk lagere btw op verbouwingen
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek speelt een rol bij coalitiebesprekingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Energiesubsidie in 1 dag op, komt er nu meer?

  1. Isolatie vloer

    Drowa Chips vloer isolatie. De Drowa Chip heeft enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor het droger en comfortabeler maken van een woning. Drowa Chips zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in een natte, vochtige of koude kruipruimte.

    PROFITEER NU VAN HET EXTRA LAGE BTW-TARIEF VAN SLECHTS 6 % ipv 19 % ! (Stimuleringsregeling van de overheid, ingegaan per 1 juli 2009).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>