Zoek je eigen sfeer op Liever.com

 

Er is een nieuwe site. Niks bijzonder, daar zijn er dagelijks honderden van. Het gaat over interieur. Gaap, denk je dan, weer zo’n verzameling mooie dingen bij elkaar gepleurd, prijskaartje eraan, en hop, dat was het dan. Nul onderhoud en dus na een half jaar zwaar verouderd en onderdeel van het grote web-archief.
 
Maar nee, het is wél de moeite waard.  OK, ik krijg nog wel meldingen als: IEPNGFix: unclickable children of element: <Div id=Slide Layer Back>, dat hoort nu eenmaal bij een start-up. Maar ik werd ook positief verrast omdat er echt iets nieuws in zit. De zoekmethode. Die is nu namelijk eens wél vanuit de consument opgezet. Wat weet ik daar van? Ik heb zelf al eens een associatief zoekconcept ontwikkeld, en dit lijkt daar een beetje op. Mijn droom was dat je van een plaatje steeds naar een ander plaatje moest kunnen lopen, waarbij de sfeer steeds een klein beetje aangepast wordt. Op die manier kun je langzaam toewerken naar iets dat je volledig bevalt, en dan á la aquabrowser alles wat daar in de buurt zit in een keer op je scherm toveren. Het ligt bij mij nog in de la, maar dit begint er al aardig op te lijken, en is operationeel, waarvoor hulde, want dat is verrekte moeilijk.
 
In plaats van eindeloos zoeken door rijen vreselijke dingen (tik maar eens “bank” in op marktplaats), kun je hier op thema’s als stijl, vorm en sfeer selecteren. En dat scheelt een slok op een borrel. Straks, als alle duizenden meubelfabrikanten de weg naar Liever.com hebben gevonden, zul je in staat zijn om online alle verschillende modellen banken te bekijken die voldoen aan bijvoorbeeld: buiten + ambachtelijk + hout + landelijk + robuust, iets dat op dit moment nog maar één resultaat oplevert. Een loffelijk streven, dat wel een hoop onderhoud van de database vergt. Ik hoop dat ze de invoer hebben uitbesteed aan de winkeliers/producenten.
 
Want het is geen sinecure, zo’n site opzetten. Dat blijkt ook wel uit het blog van Christine daarover:

Anderhalf jaar geleden wilden we thuis een nieuwe badkamer. We kochten stapels bladen en gingen van woonwinkel naar woonwinkel. Het duurde maanden, en we kwamen er maar niet uit, vooral omdat we continu het gevoel hadden dat we iets misten.
De bladen waren inspirerend, maar hadden niet noodzakelijkerwijs iets te maken met het aanbod. De woonwinkels buiten onze stad kenden we niet.
Zo was er opeens het idee, geboren uit die soort-van ergernis dat we maar niet voor een badkamer konden kiezen. Waarom kon je nergens op het internet makkelijk door groot interieurbeeld bladeren? Waarom was er geen plek waar al het interieuraanbod overzichtelijk & doorzoekbaar samenkomt?
Een jaar geleden gingen aan de slag. Na iets van 9 maanden later hadden we een eerste versie live. Maar een site publiceren is net als een baby krijgen: de bevalling is het begin van het werk. Er gaan nog heel veel flesjes en slapeloze nachten doorheen voor het jonkie op zijn eigen benen kan staan.
Vandaar dat we nu echt trots zijn… Dit is niet de alpha, niet de beta, maar de live live – met meer dan 1000 foto’s. En het werkt!

Om in dezelfde analogie te blijven: proficiat met de boreling; ik hoop er bij te mogen zijn als dit kind opgroeit tot een mooie volwassene. Als ouders zullen jullie het daar nog druk genoeg mee krijgen!

 

Lees ook:En… waarom ga jij naar de Woonbeurs? (Of niet?)
Lees ook:Een beetje stad heeft zijn eigen kabelbaan
Lees ook:Wij willen zomer!
Lees ook:Uitzicht op grof vuil in de Amsterdamse Molenwijk
Lees ook:Zeg zelf ook eens wat over de hypotheekrenteaftrek

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Zoek je eigen sfeer op Liever.com

 1. Christine

  … What Martin said! :) Het leuke aan de site is dat je ook heel makkelijk associatief kan browsen: we hebben er een feature in gestopt (“meer zoals deze foto”) die vergelijkbare foto’s vindt op basis van “softe” eigenschappen zoals sfeer, vorm en kleur.

  Simpel, maar zoveel leuker dan alles zoeken op basis van verstandelijke specificaties.

    /   Reply  / 
 2. BouWoonleeg

  Op 29 en 30 mei vindt er in Nijverdal de BouWoonleef beurs voor de tweede keer plaats. De beurs wordt gehouden binnen het serbonne inspiratie park. Het inspiratiepark Serbonne biedt een fantastische ambiance. Met zeer veel zorg en professionaliteit is een omgeving ontworpen met veel uitstraling, afwisseling in sfeer en uiteraard functionaliteit, logische routes, vele variaties in verkoop- en presentatieruimten en voorzieningen die aan de hoogste eisen voldoen.

  Mogelijk een idee om eens een kijkje te gaan nemen..

  http://www.serbonne.nl of http://www.bouwoonleef.nl voor meer informatie.

    /   Reply  / 
 3. interieurdesigner

  Inderdaad een heel erg leuke website, bedankt voor deze te delen!

    /   Reply  / 
 4. UrbinDesign

  Zeer leuke site, daarbij werd ik flink verrast door mijn eigen artikelen weer terug te vinden. Super!

    /   Reply  / 
 5. http://www.vandepolmeubelen.com

  Hi there would you mind sharing which blog platform you’re
  working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a hard time
  selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different
  then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had
  to ask!

    /   Reply  / 
  1. Bregje Booltink

   Hi, no problem! I’m working for http://blog.nl/, wonen.blog.nl is one of the blogs that is part of this network. The system we work with is WordPress. Good luck with your blog in the future!

     /   Reply  / 
 6. coffee

  Normally I don’t learn post on blogs, but I wish to say that this write-up
  very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me.
  Thanks, quite nice article.

    /   Reply  / 
 7. www.ssdisabilityassistance.com

  Wow! At last I got a weblog from where I know how to in fact obtain useful information concerning my study and knowledge.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>