Godinnenpark met venusheuvel in Zwolle

Dit is Eric Colpaert, de architect die vandaag met zijn plan in de Stentor staat. En wat voor een plan. Eric houdt van vrouwen, en van vrouwelijke energie. Dat heeft hij vast gemeen met zijn collega-Groene Hennie Kenkhuis, die wethouder van ruimtelijke ordening is in de mooie plaats Zwolle.

Hennie heeft aan Eric gevraagd om een tijdje rond te wandelen in de groene ruimte waar Stadshagen 1 en 2 moeten verrijzen, de nieuwe vinexwijken van de snelgroeiende “Poort naar het Noorden”. En dat heeft Eric gedaan, met een bijzonder resultaat:

De landschapsarchitect toont een luchtfoto: “Stadshagen I en Stadshagen II hebben samen de vorm van een driehoek,” wijst hij. “Het lijkt op de venusheuvel van een vrouw. Als we rondom deze driehoek een vrouw projecteren, dan ligt haar hoofd in Sneek en haar voeten in Bocholt. Stadshagen kan samen met die steden een festival gaan organiseren. Op die manier krijgt Stadshagen internationale uitstraling.”

De Belg voelt veel vrouwelijke energie in Stadshagen II. “In het midden van de driehoek planten we een laan vol bloeiende perelaars. We laten de bomen adopteren door peters en meters uit Stadshagen, zodat de bewoners zich dicht betrokken voelen. Zo ontstaat er samenhang in de wijk.”

De Milligerplas moet groter worden gemaakt, denkt Colpaert. Op 300 meter afstand van de plas ligt namelijk een plek met heel veel vrouwelijke krachten. Hier zou een ‘godinnenpark’ moeten komen. Dit is een plantsoen met jaarlijks terugkerende evenementen, waarin vrouwen centraal staan. “Laat het park inwijden door Prinses Máxima,” stelt hij voor.”

Ach weet je, al kost het een paar jointjes, als het resultaat maar iets is waar ze in Zwolle mee vooruit kunnen…

Lees ook:‘Mannen willen geen rommel in huis’
Lees ook:DIY-DinsDag: driehoekige fotoframes
Lees ook:Met Architectenweb dwars door Zwolle
Lees ook:Lezeressen van woonbladen big spenders
Lees ook:Nieuw interieur Blauwdruck ter ere van ‘State of the Arts’ Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>