Waarom makkelijk wonen als het ook moeilijk kan?

Alleen een Japanner kan zoiets bedenken, volgens mij. Het principe achter de negen Reversible Destiny Lofts in Tokyo (in Metro heel leuk verhaspeld tot Reversible Density Lofts) is raar, tegendraads en onlogisch – en daarom juist zo aantrekkelijk.

Je moet het de mensen niet te gemakkelijk maken, vindt de Japanse architect en kunstenaar Shusaku Arakawa. Ze hebben een veel rijker en enerverender bestaan als ze alert blijven en bewust door het leven gaan.

Dus ontwierp hij negen appartementen die je daartoe dwingen. De vloeren zijn scheef. Lichtknopjes zitten op onmogelijke plekken. De deur naar het balkon is zo laag dat je er op je knieën door naar buiten moet. En van buiten zien de appartementen eruit alsof ze zo uit Sesamstraat of Teletubbie-land komen.

Ze zijn razend populair en twee keer zo veel waard als andere appartementen uit de buurt. Te weten: zo’n 750.000 dollar. Wegens het grote succes wordt het concept geëxporteerd, om te beginnen naar Parijs en New Jersey. Maar wie weet wat er daarna nog komt. Mij lijkt het geweldig, dat soort appartementen in mijn stad. Hoewel ik me afvraag of ik er in zou willen wonen. Ik vind mijn leven al best wel rijk en enerverend.

En waarom dit nieuws nu ineens komt bovendrijven, twee jaar nadat er een artikel over in Newsweek verscheen? Omdat de leukste nieuwssite van de wereld het tijd vond. En wie zijn wij om ze daar niet vrolijk in te volgen?

 

Lees ook:Opening groot appartementen hotel in voormalig kantoorpand
Lees ook:Groningers gretig naar goede nieuwbouw
Lees ook:Even kennismaken….
Lees ook:Nieuwe blogger wonen.blog.nl
Lees ook:Energie besparen met deurbel op zonnecellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarom makkelijk wonen als het ook moeilijk kan?

  1. Lucienne van Ek

    Leuk stukje, Anna! En ook al is er twee jaar geleden al over geschreven, ík had deze huizen nog nooit gezien. Geinig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>