Huizen van marktkooplieden zijn populair bij inbrekers

Je hoeft geen groot licht te zijn om uit te vinden wanneer een gemiddelde marktkoopman in zijn kraam staat. En dat is nuttige informatie voor een gemiddelde dief. In Amsterdam neemt het epidemische vormen aan: inbraken bij marktkooplieden thuis terwijl ze aan het werk zijn.

De adressen waren tot voor kort gemakkelijk te achterhalen dankzij gegevens op bedrijfwagens en marktkramen. Tegenwoordig zijn de marktlieden voorzichtiger, maar de inbrekers zijn vasthoudend, volgens brancheorganisatie Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH). Ze volgen hun slachtoffers gewoon als ze naar huis gaan aan het einde van de dag.

Tja, waarom zou je als inbreker een truc die werkt bij begrafenissen en trouwerijen niet ook op de markt kunnen gebruiken. Wacht tot ze allemaal op de markt/het kerkhof staan en sla je slag. Dapper hoor.

Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:25 minuten enkele reis, is dat veel?
Lees ook:Lening voor koopstarters werkt averechts
Lees ook:Gemeentebelastingen drukken de huizenprijs
Lees ook:Eigen huis: ‘k.k.’ moet omlaag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Huizen van marktkooplieden zijn populair bij inbrekers

  1. Martijn

    He, een gat in de markt? Wat dacht je van een oppasservice bij begrafenissen? Voor een paar euri per uur zit er iemand in je huis… Iemand die hierover na wil denken met me?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>