Maatwerk rolgordijnen

2689Een rolgordijn komt het best tot zijn recht wanneer het exact op maat van het raam is gemaakt. We hebben daarvoor de keuze uit twee manieren van ophangen:

  • tegen de muur of aan het plafond zodat het complete kozijn erachter verdwijnt
  • in het kozijn of tussen de twee muren

De eerste manier gaat het best samen met vitrage en draperieën waarbij het rolgordijn dienst doet als zonwering. Rolgordijnen die in een combinatie dienst doen worden vaak net als de overgordijnen voorzien van een schulp- of kralenrand. Met zo’n bewerkte rand aan de onderzijde staat het mooier dat het rolgordijn niet opgesloten wordt in het kozijn. Ook wanneer je een rolgordijn voor openslaande deuren of een schuifpui hangt, hang je hem het best op de muur of aan het plafond. Men noemt dat in vaktermen ‘op de dag’.

Bij het monteren van een rolgordijn ‘in de dag’, dus in het kozijn, is 100% maatwerk een vereiste. Er is niets zo vervelend als een rolgordijn dat net iets te smal is. Het zonlicht valt er dan zo scherp door dat het hinderlijk is aan je ogen en andersom wanneer je zoiets in de badkamer hebt en het licht brandt voel je je ook niet helemaal happy. Ook dakvensters vragen om rolgordijnen die precies op maat zijn. Tegen het doorhangen moeten ze immers vrijelijk langs de geleiding kunnen rollen.

Rolgordijn past overal

De ontwikkelingen op het gebied van interieur en stoffering zijn altijd in beweging. Wij mensen houden van verandering en zo af en toe zijn we toe aan een make-over van onze inrichting. Met name de laatste jaren zien we de harde kleuren verdwijnen en constateren we een toenemend gebruik van natuurlijke materialen. Stoffen op basis van papier en jute geven je raampartij een chique nonchalante uitstraling. De rustige tinten waarin ze uitgevoerd zijn maken ze tevens ideaal voor grotere raampartijen. Met name de Japanse Washi blinds zijn zeer trendy. Ze filteren het licht op de zo bekende mystieke oosterse manier terwijl de maatwerk panelen de kamer een strakke moderne look geven.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maatwerk rolgordijnen

  1. Micha

    Rolgordijnen werken goed als verduisteraar maar ook zeker om de hitte buiten te houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>