Shutters

166shuttersHouten binnenluiken met verstelbare lamellen noemt men shutters. Shutters bieden een waaier aan mogelijkheden op het vlak van houtsoorten, stijl, breedte van de lamellen en passen in elk interieur. Je kan op die manier spelen met de lichtinval en een bijzondere sfeer bekomen. Je hoeft de ruimte niet te verduisteren om ten volle van je privacy te genieten. Bovendien hebben de luiken een isolerende functie en houden ze indien nodig ook de zon buiten.

Er zijn verschillende houtsoorten voor shutters. Composiet bestaat uit houtvezels, heeft een zeer gladde afwerking en is verkrijgbaar in verschillende laksoorten. Populierenhout heeft een mooie structuur zonder knoesten en is verkrijgbaar in de standaard beits- en verfkleuren, en tegen meerprijs in een RAL-kleur. Elmhout is dan weer prachtig met het zogenaamde ‘whitewash effect’. Tenslotte is er phoenixhout, hout met een mooie nerfstructuur en verkrijgbaar in verschillende lak- en beitskleuren.

De prijzen van shutters variëren naargelang de gebruikte houtsoort. Kies je voor composiet, dan moet je rekenen op een € 275 per m² (exclusief btw). Populierenhout is iets duurder en laat je uitkomen op ongeveer € 315 per m². De duurdere houtsoorten zijn elmhout en phoenix, waarvoor je respectievelijk ongeveer € 335 en € 370 per m² neertelt. Er zijn eventuele meerprijzen voor een RAL-kleur, een railsysteem en speciale vormen.

Shutters worden op maat gemaakt en zijn nagelvast met een woning verbonden, waardoor ze van uit een bouwdepot gefinancierd kunnen worden.

Geen reacties // Reageer