Een alarmsysteem: iets voor jou?

alarminstallatie

Voel jij je altijd volledig veilig in je eigen huis? Veel huiseigenaren in Nederland kiezen ervoor om inbraakbeveiliging te laten installeren, om zo de veiligheid te vergroten en de kans op inbraak sterk te verkleinen. Wat zijn de opties om uit te kiezen?

Verschillende manieren

Je kunt je huis op verschillende manieren beveiligen tegen inbraak, of het nu preventief is of een echte alarminstallatie. Huisbeveiliging is vaak maatwerk, daarom is het altijd aan te raden om verschillende manieren van beveiliging met elkaar te vergelijken. Zo kan het veel schelen of je alleen het hang- en sluitwerk van je woning verbetert, of daadwerkelijk een alarmsysteem wilt laten installeren.

Wees inbrekers voor met goed hang- en sluitwerk

Inbraakbeveiliging begint bij inbraakpreventie. Oftewel: zorg dat je inbrekers in eerste instantie al te slim af bent. Dat kan door te controleren of de sloten van ramen en deuren sterk genoeg zijn. Zijn de beweegbare ramen in je woning sowieso voorzien van hang- en sluitwerk? Inbrekers gaan altijd in eerste instantie op zoek naar de zwakke plekken in de afsluiting van je woning, dus is het altijd goed om te bekijken welke ramen en deuren eenvoudig te bereiken zijn van buitenaf, en of die wel goed beveiligd zijn.

Alarminstallatie: basispakket of uitgebreid?

Zijn dit soort dingen allemaal al wel goed geregeld, en ben je toch op zoek naar huisbeveiliging in de vorm van een alarminstallatie? Dan heb je de keuze tussen een basispakket of uitgebreider installatiewerk. Het basispakket is logischerwijs de voordeligste optie. Je kunt dit kopen bij de bouwmarkt en vrij eenvoudig zelf installeren. Heb je echter meer eisen, dan kan het goed zijn om een professioneel beveiligingsbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je van advies voorzien, en installeren alles voor je. Voor een goed inzicht in de prijzen hiervoor, is het raadzaam om het internet eens een beetje af te zoeken. Via verschillende wegen is het mogelijk om gratis offertes aan te vragen. Zo krijg je verschillende prijsopgaven in je mailbox en kun je zelf bepalen wat jou de beste optie lijkt.

Inbraakbeveiliging begint bij jezelf

Maar nog vóór alle bovenstaande maatregelen nodig zijn, is het vooral zinvol om na te gaan of jouw gedrag al inbreker-proof is. Ga je weg van huis, al is het voor een snelle boodschap, doe dan altijd de deur op slot. Een inbreker kan immers in minder dan een minuut binnen zijn. En als je van huis gaat, zorg dan dat je geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen. Ga je tot slot voor langere tijd weg, dan is het altijd handig om je huis een bewoonde indruk te geven. Zo zie je: inbraakbeveiliging begint eigenlijk bij jezelf.

 

Geen reacties // Reageer