Archief: juli 2012

Zo maak je een moodboard – stappenplan!

Geïnspireerd door het boek Mooi Wonen, heb ik weer zin om mijn huis te veranderen. Dit keer beperkt tot één kamer. Het moet uniek worden, maar  hoe vind ik een sfeer, stijl en inrichting bij elkaar wat helemaal bij mij én bij elkaar past? Juist! Door het maken van een moodboard. Maar… hoe maak je eigenlijk een moodboard?

Wat is een moodboard?
Een moodboard is een verzameling beelden, eventueel verwerkt in een collage. Deze verzameling of collage geeft uiteindelijk een sfeerbeeld. Moodboard is ook letterlijk in het Nederlands een sfeerbord. Oftewel: een bord dat de sfeer uitstraalt. Overzichtelijk in één oogopslag, en dus veel effectiever dan een geschreven plan of idee. Lees verder

Woonboek: Enjoy Mooi Wonen


Of je nu van design, antiek, brocante, retro, vintage of modern houdt… in het boek Enjoy Mooi Wonen vind je de leukste (woon)winkels bij elkaar.  Van adressen tot tips. Van inspiratie tot workshops! Alle informatie die je nodig hebt om je huis uniek en ‘van jou’ te maken. Lees verder

Genomineerden Dutch Design Awards 2012 zijn bekend

De genomineerden voor de Dutch design awards 2012 zijn bekend gemaakt. Uit ruim 650 inzendingen zijn 27 ontwerpen genomineerd die doorgaan naar de finale. De awards zijn verdeeld in drie hoofdcategorieën namelijk Communicatie, Product en Ruimtelijk. Iedere hoofdcategorie is weer verdeeld in meerdere subcategorieën. Per subcategorie wordt één Dutch design award uitgereikt. Naast de drie hoofdcategrieën is er nog een vierde categorie ‘vrije vormgeving’ waarvoor vijf inzenders zijn genomineerd (hier is de concurrentie dus wat heftiger). Uiteindelijk wordt er ook een overall winnaar gekozen, de ‘Golden eye’. Lees verder

Kleurig tochtbeest voor de kinderkamer

De zomer laat zich maar niet zien dit jaar. Het lijkt wel herfst. Afgelopen week gierde de wind om het huis. Gelukkig hebben we een mooi tochtbeest voor het raam op de kinderkamer, zodat onze zoon geen kou vat. Wil jij ook zo’n mooi tochtbeest? Kijk dan eens op Marktplaats.nl of bijvoorbeeld op Etsy.com, waar ik deze vrolijkerd voorbij zag komen. Je kunt natuurlijk ook zelf een uniek exemplaar naaien, breien of haken. Klik hier voor een patroon.

Kom naar Presentatie Woonstijl keuken 2012 en win een iPad!

Donderdagavond 13 september 2012 wordt bij Arma Keukens in Nunspeet de Woonstijlkeuken 2012 gepresenteerd. Woonstijl nodigt iedereen van harte uit om hierop te proosten!

In samenwerking met Arma Keukens en Sanitair ontstond enkele maanden geleden het idee om een exclusieve Woonstijlkeuken te ontwerpen. Een keuken die zo mooi is dat iedereen hem wil hebben. Een grote, ruim opgezette leefkeuken voor het hele gezin. En nu is het bijna zover! Lees verder

Piet Hein Eek ontwerpt voor Kewlox kasten

Mijn favoriete ontwerper Piet Hein Eek heeft meegewerkt aan een nieuwe kastenlijn van Kewlox. Hij bedacht de plaatmaterialen die nu worden verwerkt in de systeemkasten. De serie kasten bestaat uit 12 varianten. Het systeem van Kewlox is gebaseerd op vier verticale hoekprofielen van staal en massieve latten van beukenhout. Dit skelet wordt gevuld met panelen van verschillend materiaal, van hardboard tot gekleurd plexiglas. De serie ‘Kewlox door Piet Hein Eek’ wordt gevuld met materiaal dat de ontwerper ook in zijn eigen werk gebruikt. Zoals roodkoper, messing, gegalvaniseerd metaal of spiegelglas. Ook zijn er versies waarbij deze materialen zijn gecombineerd met gekleurde effen panelen en panelen bedrukt met het bekende sloophoutbehang van Eek. Lees verder

Kleuren kiezen, de tips!

Je wilt eens iets anders? Verf één muur in je woonkamer en je krijgt een compleet andere sfeer in huis. Onlangs besloten wij om een muur te schilderen. De grote vraag was: welke kleur. Het moest passen bij de rest van de kamer, maar natuurlijk ook een compleet, nieuw en fris gevoel geven. Zo pakte ik het aan:

Tip 1: Inspiratie opdoen

Om een idee te krijgen van de mogelijkheden kocht ik diverse woon tijdschriften en boeken. Ik ging langs bij vrienden en familie, en keek goed wat zij voor kleur op de muur hadden. Ik schreef ideeën op, maakte foto’s, scheurde plaatjes uit de bladen en gebruikte Pinterest als online moodboard. Lees verder

Kringloop zoekt verhalen

Heb jij thuis nog een beeldje, een schilderij of andere woonaccesoire staan waar een verhaal bij hoort? Ga dan zaterdag 21 juli tussen 13.00 en 16.00 uur naar Kringloopbedrijf Oss. Je kunt daar het verhaal vertellen en degene met het mooiste verhaal wint een tegoedbon van 25 euro.

Erfgoed Brabant en Kringloopbedrijf Oss organiseren dit evenement naar aanleiding van de tentoonstelling Hebben&Houden, die tot 7 augustus bij het Kringloopbedrijf te zien is. Deze expositie zet spullen uit de kringloopwinkel in een ander daglicht en laat de bezoeker nadenken over de mogelijke bijbehorende verhalen. Welk verhaal hoort bij die theepot? Of bij die eenzame houten stoel? Vaak zijn de verhalen achter de spullen levensverhalen of zelfs familieverhalen. Het winnende verhaal van 21 juli wordt digitaal toegevoegd aan de tentoonstelling op www.levensloopbrabant.nl.

Bron: Kliknieuws.nl

Teleurgesteld bij Zweeds woonwarenhuis

Ik ben een grote fan van Ikea. De eenvoud van de meubels, die er toch stylish uitzien. Het grote aanbod, waardoor je je eigen stijl kunt mixen and matchen. Het restaurant met gratis koffie (voor Ikea Family members), en de grote speelhoek waar mijn peuter nu nog te klein voor is… maar oh, wat gaan we daar een plezier van hebben over twee jaar. Toch heeft mijn liefde voor het Zweedse woonwarenhuis een klein deukje opgelopen. Wil je weten waarom? Lees dan dit bericht: ‘Krokodil in de stellingkast’.

Bron: 18elf weblog | Beeld: ICC presentaties

Hoe kom je van mieren af?

Gisteren stond ik op een (zeldzaam) droog moment in de tuin en ontdekte een grote hoop zand. Ik dacht dat mijn zoon het uit de tuin had gehaald, dus pakte ik een schep om het terug te scheppen. Ik zette het ijzer in de berg, en op dat moment krioelden honderden, misschien wel duizenden (rode) mieren om mijn voeten. Chips! (Of eigenlijk de oneetbare variant daarvan, maar peuter stond ernaast, dus beter van niet.) Hoe kom ik nu weer van deze mieren af? Gelukkig zag ik een uurtje daarna, als geroepen, een persbericht voorbij komen met het antwoord op mijn vraag. Omdat ik denk dat er meer mensen last van mieren hebben deze zomer, deel ik de informatie graag met jullie.

Het schijnt dat mieren zoeken naar etenswaren. Suiker, zoetigheid, een verdwaalde broodkruimel op de grond… Laten we ze dat maar eens afleren! Hoe? Nou… zo: Lees verder

Achter de schermen bij… RTL Woonmagazine

“Tijdens shoot voor RTL Woonmagazine wordt mijn make-up bijgewerkt én krijgt mijn LL haar flesje!” Dat schrijft presentatrice Nicolette van Dam als bijschrift bij een foto op populaire fotodienst Instagram. Ik vind het ontzettend fijn voor haar dat ze haar werk en gezin zo goed kan combineren. En het gunt ons een leuk (klein) kijkje achter de schermen van RTL Woonmagazine. Bedankt voor je update Nicolette!

En… waarom ga jij naar de Woonbeurs? (Of niet?)

Het aftellen is weer begonnen. Een dezer dagen komt de website live en in vele agenda’s staat ie al gepland. De Woonbeurs Amsterdam is er dit jaar van 25 tot en met 30 september! Het nieuwe woonseizoen gaat dan van start. De Woonbeurs bestaat ook nog eens 20 jaar, dus we kunnen veel bijzonder verwachten deze jubileum editie! Ik hoop een bezoek te brengen aan deze beurs. En jij? Waarom ga jij wel of niet naar de Woonbeurs? Geef je reactie! En kijk ondertussen ook even dit filmpje, waarin andere bezoekers vertellen waarom ze gaan!

Urenlang kijken naar pastel vaasjes

We blijven nog even in het groen. Want bij het uitspitten van mijn mailbox, vond ik een e-mail over de nieuwe collectie vaasjes van Henry Dean. Luchtige pastelkleurtjes, handgemaakt en in mooie vormen. Vooral als ze genoeg licht vangen, gaan de ontelbare luchtbelletjes schitteren als kleine ijskristallen. Ik vind ze werkelijk superleuk, en word er heel hebberig van. Het is dat mijn huis niet zo groot is… anders zou ik ergens een plateautje neerzetten. Voor de sier, om urenlang naar te kijken.
De pastelkleurige vaasjes van Henry Dean zijn verkrijgbaar in cilindervorm vanaf € 25.- per stuk en in bolvorm vanaf € 90.- per stuk bij Oogenlust  Veldhoven. www.oogenlust.com.

Palm maakt creatief – Woonplant van de maand juli

Het is echt waar: plaats een Palm in je directe omgeving en je komt tot creatievere ideeën. Zo kopt een persbericht wat ik zojuist op mijn deurmat ontving. Of beter gezegd, dat werd afgegeven door de postbode. Samen met een pakketje om het zelf te proberen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat proefpersonen een creatieve opdracht beter uitvoeren in een ruimte met een plant, dan mensen die in een ruimte zonder planten zitten. Een interessante wetenschap.

De Palm die ik kreeg, staat in mijn woonkamer te pronken. Naast de bank, waar ik regelmatig met de laptop zit om blogs te schrijven. En na een soort van pre-zomer-sabbatical hier op wonen.blog.nl, neem ik de proef op de som. Helpt deze plant me echt als inspiratiebron voor creatievere ideeën en artikelen? Of blijkt hij straks gewoon een gezellige sfeermaker in huis? We zullen het zien. Vanaf heden schrijf ik weer regelmatig blogs hier op wonen.blog.nl.

Meer informatie over de woonplant van de maand of andere planten?
Kijk op: www.mooiwatplantendoen.nl