Archief: februari 2012

Lunch in stijl bij Tante Sientje te Haarlem

Vorige week had ik een werkbespreking met collega Kim. We spraken af in Haarlem, waar we bij ‘Tante Sientje‘ heerlijk hebben gelunched. En niet alleen de lunch was heerlijk. Wat een fijn interieur hebben ze daar! Ik werd er helemaal vrolijk en geïnspireerd van. Kijk en geniet mee:

Sfeerbeeld

Deze foto geeft mij een relaxte sfeer. Heerlijke lichtinval en prachtig stilleven. Als een scene uit een boek, waar dan een jonge vrouw in die stoel van het zonnetje geniet. Al mijmerend over de toekomst. Mooi he?

Bron foto: Pinterest.com

Kinderbed van pallets / steigerhout

Pinterest blijft een geweldige bron van inspiratie! Niks geen dure woonbladen meer nodig (hoewel ik die natuurlijk nog wel koop). Via Pinterest.com vond ik dit geweldige kinderbed van pallethout / steigerhout bij eclectic kids design. Nu is mijn man zelf nogal handig met oude pallets, dus ik denk dat zoonlief zijn papa eens lief moet aankijken. Of ehm.. .zal ik dat moeten doen? Ik wil zo’n bed voor zoon!

Een woonstylist cadeau met Wonen&ZO cadeaukaart

De InterieurTipgever en Wonen&ZO cadeau kaart zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. De cadeaukaart is vanaf heden in te wisselen bij De InterieurTipgever. De InterieurTipgever is een landelijk dekkend netwerk van deskundige en enthousiaste interieurvormgevers met een achtergrond als binnenhuisarchitect, bouwkundige en/of stylist of door werkervaring een grote dosis kennis. Het aansluiten van De InterieurTipgever betekent voor Wonen&ZO Cadeau een aanzienlijke differentiatie in het aanbod. Lees verder

Baby kamer inspiratie

Ben jij op zoek naar een niet zo standaard wit met blauw of wit met roze kamer? Kijk eens rond op Pinterest! Je vind daar de leukste foto’s ter inspiratie. Zo zocht ik op Nursery en vond deze plaatjes:

Via Pinterest.com gevonden op Etsy.com

Via Pinterest gevonden op Apartmenttherapy.

Overigens werd ik geprikkeld door de blog van Petra van Breda op Huisraadenmeer.blogspot.com, zij spotte ook een plááátje!

Koffietafel die meegroeit met je bezoek

Krijg je bezoek en is er niet genoeg plek voor de koffiekopjes? Reinier de Jong ontwierp de REK koffietafel die zich aanpast aan jouw behoeften. Groeit de koffiebehoefte? Dan groeit de koffietafel! De tafel is namelijk op verschillende manieren uit te schuiven.  Zet er stoelen bij, schuif de tafel uit en het bezoek kan komen!


Lees verder

Ruw, niet gestyled en toch stylish + zelfmaker!

Soms kom je prachtige, inspirerende beelden tegen op internet. Vandaag vond ik er weer zo één. Er zijn verschillende items in deze foto die me aanspreken:

1. De panelen tegen de muur. Eenvoudig zelf te maken: met triplex (of een andere dunne plank), schoolbordverf en gekleurde verf of stickers.

2. Het stapeltje met felgekleurde dienbladen. Wat een sfeer brengen die!

3. De ruw (lees: niet) afgewerkte muren en vloer. Niet af, en toch wel. Niet gestyled en toch stylish. Ik hou er van.

4. Vier stoelen. Allemaal anders, en toch een geheel.

5. Een vaas met takken op tafel. Prachtig in zijn eenvoud.

Bron: Atelier Bervoet, via Pinterest gevonden.

Recycle je oude matras!

Retoursysteem beddenfabrikant slaat aan, inmiddels al duizend matrassen gerecycled

Auping stapt als eerste beddenfabrikant in Nederland volledig over op groene stroom. Met de overstapwil Auping een bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Het is één van meerdere duurzaamheidmaatregelen (leuk woord voor Scrabble, Galgje of Wordfeud!) Ze voerden ook al het retoursysteem van oude matrassen in en ze produceren volgens het Cradle to Cradle principe. Lees verder

Win een boek bij Eigen Huis & Interieur

Begin jaren negentig maakten ontwerpers stoelen van oude vodden en timmerden ze kasten met sloophout. Ze rekenden af met de industriële perfectie en zochten naar een gewone alledaagse aanpak. In het boek Hands On – Dutch Design in de 21ste eeuw, laten publicist Jeroen Junte en fotograaf Maarten Schets zien waar het allemaal toe leidde. Aan de hand van vier dominante thema’s – ambachtelijke benadering, flirt met kunst, conceptueel onderzoek en innovatiekracht – beschrijft Junte het actuele Nederlandse ontwerpklimaat. Behalve een terugblik is het boek ook een verkenning van wat ons nog allemaal te wachten staat.

Je kunt dit boek nu winnen bij het magazine Eigen Huis & Interieur. Hoe? Dat lees je hier.

Interieurstraat vol webshops op Stad.nl

Ik lees nu toch iets leuks bij Sandra van Goed in Stijl: Stad.nl! Een virtuele winkelstad, waar nu al 150 webwinkels gevestigd zijn. Er zijn verschillende straten, waaronder de Interieurstraat, maar ook de modestraat of het kinderlaantje. Je kunt bij elk pand naar binnen gaan alsof het een echte winkel is. Zo wordt online shoppen een hele nieuwe belevenis. De virtuele stad is nu nog in een test-fase met alleen de webwinkeliers, maar schijnt in maart open te gaan voor iedereen.

Het klinkt mij een beetje in de oren als een soort Second Life 2.0, maar ik ben heel benieuwd en kan niet wachten tot Stad.nl ook wordt geopend voor de ‘gewone’ webshopper.

Geen kleurcodes of restricties: alles in de mix!

Een fijn blog, dat van het  Perscentrum Wonen. Ze waren onlangs in de Amsterdamse Pijp, in een woonhuis dat “vintage” schreeuwt! Vintage? Dat is toch wat oma op zolder heeft staan? Maar nee, vintage houdt meer in tegenwoordig. Vintage is hip. Zie hieronder ook hoe vrolijk de inrichting is. Lekker veel kleur, en een tikkeltje chic door de combinatie met design. Een huis met karakter, zoals ik het graag zie. We mogen even binnenkijken:

De roze Pelican Chair is een ontwerp uit 1939, van Deense ontwerper Finn Juhl. De stoel werd onlangs opnieuw in productie genomen. Verschillende gekleurde vaasjes sieren de lange houten eettafel. Deze was eerst blauw, net als de stoelen, maar kreeg met een goede schuurbeurt zijn eigen “huidskleur” weer terug (op hier en daar nog wat blauwe vegen na).

Jeugdherinneringen, souvenirs, prullaria, kitsch en vondsten van de rommelmarkt: samen uitgestald in een kast of op een bijzettafel is het een prachtig en persoonlijk decor.

Zittend op een bank vol borduursels heb je altijd wat te zien; een tv is bijna overbodig!

Kaartjes, krabbels en kleine tekeningen worden samen opgeprikt in een lijst. Kunstwerken creëer je zelf!

Voor het creëren van eenzelfde “Vintage Chic” interieur bestaan eigenlijk geen richtlijnen. Maak de verzamelaar in jezelf wakker en richt je huis in met dingen – meubels, bijzondere stoffen, behang met prints, kussens, kleden en prullen – waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Geen kleurcodes of restricties: alles in de mix. Persoonlijker kan niet!

Note: credits voor de foto’s gaan naar Perscentrum Wonen. Dank!