Archief: juli 2011

Wij willen zomer!

De zomer laat zich nog steeds niet zien in Nederland. Daarom willen we massaal naar de zon vliegen. Niet iedereen heeft daar budget voor. Helaas. Maar gelukkig heeft Schönbuch daar een oplossing voor. Dit zomerse bang met een vakantie-sfeer!

Doe mij maar een beetje zon, zee en strand aan de muur. Als de zon zich buiten niet laat zien, maken we binnen onze Lees verder

Ikea Family

Ik ben gek op Ikea. Van de week gingen we er weer heen. Helaas was er niet genoeg tijd om lekker rond te snuffelen en mijn ideeën de vrije loop te laten. Gelukkig hebben we de site van Ikea Family nog. Daar kun je ongegeneerd rondhangen en inspiratie opdoen.

Ideetjes voor de kinderkamer

Ik heb een nieuwe site ontdekt: Kidskamers! Kidskamers is dé nieuwe website voor het inrichten van de baby-, kinder- en tienerkamer. Er staan veel grote sfeerfoto’s op met meubels, accessoires, muren, kleuren etc. Er staat meteen bij in welke winkel je het kunt kopen. Lekker makkelijk & praktisch.

Dus ga naar www.kidskamers.nl en laat je inspireren.

Lees verder

Woonwens: een traplift

Voor sommige mensen is het een must. Om thuis te blijven wonen is er een traplift nodig. Gelukkig worden trapliften steeds betaalbaarder en gemakkelijker te installeren in huis. Maar hoe vraag je een traplift aan? Dat kan op verschillende manieren.

1. Bij de gemeente
Het is mogelijk om een traplift aan te vragen bij de gemeente. Houd er wel rekening mee dat iedere gemeente zijn eigen regels (Wvg) heeft op dit gebied. Bij de meeste Lees verder

Lekker scheuren: moodboard maken stap 1

Het is een beetje druk achter de schermen hier. Daarom even iets minder inspiratie voor blogjes. Om jullie toch iets leuks te geven vandaag: doe creatief. Wat kun je op zo’n druilerige zomerdag als vandaag beter doen dan lekker op de bank plaatjes scheuren?

Pak een stapel tijdschriften, zoek foto’s en afbeeldingen die je aanspreken en verzamel ze. Wees nog niet te kieskeurig, kies gewoon wat jou aanspreekt. Er kan van alles opstaan, van een detail als een bloempot tot een complete sfeer. Als je straks een hele stapel scheursels hebt, kun je er een moodboard van maken voor je gaat shoppen op de beurzen komend najaar.

Tip: kijk in reclamefolders, woonbladen, het IKEA boek of op internet (als je een kleurenprinter hebt)

Het hart van het huis: de woonkeuken

Als we terug gaan in de tijd, is er altijd maar één ruimte geweest in huis waar alles werd gedaan. De oude Grieken, de Romeinen en zelfs in de industriële revolutie.  Alleen rijke mensen hadden een aparte keuken, de rest woonde, kookte, at en sliep in één ruimte. Met de stijgende welvaart werd de keuken een zelfstandige ruimte. Vaak klein, oncomfortabel en koud, maar toch een kamer op zich.

In de laatste jaren is  de keuken echter Lees verder

Wonen achter de de dijk

Wonen langs de dijk. Het klinkt romantisch, maar is dat het ook? Vanuit de woonkamer kijkt de familie Jaspers op tegen een hoge grijze keermuur, maar dat deert hen niet. Zij wonen aan de dijk in een woning met een verhaal. Het gezin voelt zich er helemaal thuis.
Het huis, dat dateert uit 1931, is maar liefst twee verdiepingen gezakt, zo vertelt Frank Jaspers. Het is bijna niet te geloven, maar oude foto’s zijn het bewijs. Ooit lag de woning zelfs nog iets Lees verder

RTL Woonmagazine nieuwe gezichten

Nicolette van Dam blaast het TV Woonmagazine nieuw leven in, dat lees ik op collega-blog Zappen.blog.nl. Een paar blogjes later zie ik staan dat Piet Boon de nieuwe designer in het tv programma wordt. Voorheen was Jan des Bouvrie verbonden aan TV Woonmagazine. Boon geldt als één van de meest spraakmakende Nederlandse ontwerpers van de afgelopen jaren. Zijn kracht ligt in het maken van een totaalconcept voor particulieren en ondernemingen zoals projectontwikkelaars. Zie ook de berichten op zappen.blog.nl: over Piet Boon en over Nicolette.

Nieuw! Leer op je vloer en muur.

Plop. Een mail in de mailbox. Een persbericht. Waar zou dat over gaan? Oh! Wat cool! Leer op je vloer of muur? Dat is nog eens bijzonder. De afzender van het bericht is Alphenberg, een bedrijf dat met 16 verkooppunten en binnenkort 2 showrooms is gespecialiseerd in leren vloeren. Er zijn ontzettend veel maten, kleuren en prints te koop.

In de Alphenberg showrooms kun je inspiratie opdoen hoe leer op de vloer of muur er in jouw huis Lees verder

Dutch Design in Istanbul

De tentoonstelling van Dutch Design Awards (DDA) is te zien tijdens de Istanbul Design Week (IDW). Van 29 september tot en met 2 oktober 2011 is het evenement gastheer van het beste van de Nederlandse vormgeving, als onderdeel van een internationale tournee, met ontwerpen van winnaars en finalisten van DDA 2010. De tentoonstelling wordt geopend door Mary Ann Schreurs, wethouder design van gemeente Eindhoven. De internationale tournee van de expositie wordt gecombineerd met een handelsmissie, georganiseerd door Design Cooperation Brainport en de Kamer van Koophandel Noord-Brabant, die focust op wereldwijde thema’s als energie, water, gaming, gezondheid en design.

Meer informatie is te lezen op de website van de Dutch Design Awards.

Bijzondere boekenkasten

Wat is Froot toch een leuke website. Zomaar ontdekt tijdens het surfen. Ze halen bij Froot echt de krenten uit de pap van het internet. Vandaag kwam ik een fijne verzameling van bijzondere boekenkasten tegen.

Al deze mensen (ontwerpers?) hebben zichzelf de vraag gesteld: ‘how to loose Billy in ten days?’ Oftewel: hoe maak ik een boekenkast die geen eenheidsworst is? Een hele opgave lijkt me, maar het is ze gelukt. Zie hier… boeken opruimen of uitstallen… zo kan het ook!

Lees verder

Wie wordt de beste opdrachtgever van Nederland?

Er zijn nog maar vier finalisten over. Zij strijden om de special award van de Dutch Design Awards. Ahrend, Koninklijke Auping B.V., Muziekgebouw Eindhoven en PostNL zijn de vier finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). De finalisten in deze categorie zijn geselecteerd samen met het werkveld. Volgens de selectiecommissie van de DDA komt design tot het beste resultaat als “design de drijvende kracht is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd Lees verder