Archief: december 2006

Stormschade: wat afgewaaide dakpannen en één afgewaaid balkon

In de nacht van zaterdag op zondag hadden we zwaar weer. Maar echt ernstig werd het bijna nergens, behalve in Den Haag. Daar waaide een balkon van de gevel. Dat kan onmogelijk een stevig en veilig balkon zijn geweest, dus ik vind eigenlijk dat de bewoners van geluk mogen spreken.

In het centrum van Amsterdam viel een boom op een rijdende auto. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Waarschijnlijk zijn er meer van dat soort dingen voorgekomen. Maar het WEERALARM was wellicht wat overbodig…

En wat lees ik net? We krijgen waarschijnlijk ook een stormachtige oudejaarsnacht. Geweldig, want ik zit In een huisje aan zee! Dat wordt een spectaculair uiteinde.

Lees verder

Een eigen huis voor de working girls van de Amsterdamse Wallen

De gemeente Amsterdam gaat harder optreden tegen malafide sexhuizen. En intussen zoekt ze manieren om bonafide bedrijven te steunen. Zo zou het bijvoorbeeld voor hoeren gemakkelijker moeten worden een hypotheek te krijgen, vindt burgemeester Cohen.

Sex verkopen mag in Nederland. Prostituees vormen een erkende beroepsgroep met een eigen vakbond. En ik schat zo in dat het bepaald niet de slechtst betaalde beroepsgroep is. Toch is het voor hen vaak erg moeilijk een hypotheek te regelen.

Lees verder

Huizen van marktkooplieden zijn populair bij inbrekers

Je hoeft geen groot licht te zijn om uit te vinden wanneer een gemiddelde marktkoopman in zijn kraam staat. En dat is nuttige informatie voor een gemiddelde dief. In Amsterdam neemt het epidemische vormen aan: inbraken bij marktkooplieden thuis terwijl ze aan het werk zijn. Lees verder

Groene Hart krijgt te weinig bescherming

De provincies en gemeenten in het Groene Hart moeten snel actie ondernemen. Anders zijn er straks geen garanties meer dat het Groene Hart blijft bestaan op de manier die iedereen voor ogen stond. Dat staat in een rapport van de VROM Inspectie.

Nou, mensen, waar wachten we nog op? Het gaat om het laatste stukje 'aaneengesloten' groen in een verder volledig stedelijk gebied. Werk aan de winkel!

Lees verder

SP en SGP maken zich samen sterk voor meer stille zondagen

Ik weet niet hoe andere grootstedelingen het eindeloze kerstwinkelen hebben ervaren. Maar ik ben er centrumschuw van geworden. Waar is de tijd dat je op zondagmiddag via de Dam en de Hoogstraat rustig naar een cafeetje op de Nieuwmarkt kon slenteren – zonder ondersteboven te worden gelopen door hordes fanatieke shoppers? Een monsterverbond tussen de SP en de SGP biedt wellicht uitkomst.. Lees verder

Rotterdam maakt ruimte voor het water

Met de Architectuurbiennale in het vooruitzicht (vanaf 24 mei 2007) is de gemeente Rotterdam op zoek gegaan naar oplossingen om water meer ruimte te geven in de stad. Het Ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam onderzoekt nu de mogelijkheden voor drijvend groen. Leuk! Parken en tuinen op en aan het water! En dat terwijl het architectonisch elan uit Rotterdam weg zou zijn. Dat las ik pas ergens. Ha! Dat is mooi niet waar. Lees verder

Sterretjes veroorzaken brand in Den Haag

In Den Haag is voor twee ton brandschade aan woningen verzoorzaakt. Omdat er sterretjes door de brievenbus waren gegooid. De drie schuldige knulletjes van 8, 9 en 13 hebben zich inmiddels met hun ouders bij de politie gemeld. Lees verder

Drassige grond geeft problemen in nieuwbouwwijk bij Lopik

De nieuwbouwwijk De Gaarden in Lopik staat op zompige grond. En dat blijft problemen geven. Om twee verzakte schoolpleinen op te hogen is 70.000 euro nodig. En dat terwijl de pleinen er pas drie jaar liggen. Ook veel inwoners van de wijk klagen over verzakte straten, tuinen en stoepen.

Onder een rotonde is een laag piepschuim gespoten om het asfalt te stutten. Nou, denk ik dan. Dat is dan toch ook de oplossing voor de rest van de wijk? Maar dat zal  wel weer te moeilijk of te duur zijn… Nog even goed nadenken voor u verhuist. Een scheef stoepje, oke. Maar ik zou me toch ook een beetje zorgen maken om de fundamenten onder mijn huis.

Lees verder